En pumpasoppa blir alltid godast om pumpan får rosta i ugnen. Tillsätt vatten och mixa den slät innan du gör den så där krämig och god med grädde. Här kan du välja att ha i matgrädde, havregrädde eller kokosmjölk om du hellre vill ha i det. TIPS: Har du mer pumpa i blir soppan tjockare. Reglera tjockleken med mer vatten. Toppa med hackade pumpakärnor, rostade pumpafrön eller knäckebrödskrutonger. Bryt ett knäckebröd i mindre bitar. Min favorittopping är hackade pumpakärnor och aleppopeppar! RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA RECEPT: ROSTAD PUMPASOPPA MED GRÄDDE (ca 6 skålar) 1 butternutpumpa (ca 450 g rostad utan skal) 1 rostad vitlöksklyfta (rostar samtidigt som pumpan) 1 lök 6 dl vatten (ta mer om du vill ha soppan tunnare) 2 tärningar grönsaksbuljong 3 dl matgrädde 1 tsk sambal oelek olja att steka i Topping: rostade pumpakärnor ev. lite riven ost persilja eller koriander chilipulver Gör så här: Värm ugnen till 200 grader. Skala och skär pumpan i mindre bitar. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper ihop med hel vitlöksklyfta med skal på. Ringla olja över och rosta i ca 25 minuter eller tills pumpan är mjuk och har mörka kanter. Ta ut vitlöken tidigare, när den börjar mjukna. Skala och hacka löken. Hetta upp olja i en gryta och fräs på löken. Tillsätt rostad pumpa och skalad rostad vitlöksklyfta. Fräs ihop i någon minut. Häll på vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt småputtra i ca 5 minuter. Rör om och mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt kokosmjölk och sambal oelek. Koka upp igen och smaka av med salt och peppar. Häll i skålar och toppa med rostade pumpakärnor, riven ost, persilja och chili.