Hej! Av höstens alla råvaror är nog pumpa det jag är mest förtjust i. Jag kan äta det hur ofta som helst och tröttnar aldrig. Ett tips är att rosta två plåtar samtidigt så du äta en pumpasallad ena dagen och mixa ihop resten till en soppa nästa dag. Servera till ett gott bröd eller knäcke och bara njut av en god hösträtt! FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA Har du testat att rosta pumpakärnor själv? Gott med salt på och funkar som topping på en soppa eller som ett nyttigare snacks. Recept på det hittar du HÄR. TIPS: Har du mer pumpa i blir soppan tjockare. Reglera tjockleken med mer vatten. Gillar du saffran? Ha i två påsar samtidigt som grönsaksbuljongen om du vill variera din soppa. Godast utan, enligt mig. En del tycker en burk kokosmjölk kan bli för mycket. Börja med en 1/2 burk och testa dig fram. Jag häller i hela burken. Toppa med hackade pumpakärnor, rostade pumpafrön eller knäckebrödskrutonger. Bryt ett knäckebröd i mindre bitar. ROSTAD PUMPASOPPA MED VITLÖK (ca 6 skålar) 1 butternutpumpa (ca 450 g rostad utan skal) 1 rostad vitlöksklyfta (rostar samtidigt som pumpan) 1 lök 6 dl vatten 2 tärningar grönsaksbuljong 1 burk kokosmjölk, (400 ml) 1 tsk sambal oelek olja att steka i Topping: rostade pumpakärnor 4 msk grädde färsk dragon salt svartpeppar Gör så här: Värm ugnen till 200 grader. Skala och skär pumpan i mindre bitar. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper ihop med hel vitlöksklyfta med skal på. Ringla olja över och rosta i ca 25 minuter eller tills pumpan är mjuk och har mörka kanter. Ta ut vitlöken innan, när den börjar bli mjuk. Skala och hacka löken. Hetta upp oljan i en gryta och fräs på löken. Tillsätt rostad pumpa och skalad rostad vitlöksklyfta. Fräs ihop i någon minut. Häll på vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt småputtra i ca 5 minuter. Rör om och mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt kokosmjölk och sambal oelek. Koka upp igen och smaka av med salt och peppar. Häll i skålar och ringla grädde över. Toppa med rostade pumpakärnor, färsk dragon och svartpeppar.