Hej! Äntligen har de svenska jordgubbarna kommit! Nu är det bara att passa på att njuta av dessa efterlängtade bär. Vi älskar att äta dem med glass, grädde eller på tårta, men glöm inte att jordgubbar funkar väldigt bra att ha i sallad. Extra gott blir det med stekt halloumi och krämig avokado. Det här är en perfekt lunch eller en god sallad att servera till sommarens alla grillrätter. RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA Till salladen gjorde jag en limevinägrett som jag balanserade med honung och salt. Ringla över lite och servera resten i en skål bredvid. Önskar er en härlig helg! Diana RECEPT SALLAD MED HALLOUMI OCH JORDGUBBAR 1 pkt halloumi 1/2 - 1 liter jordgubbar (en låda= 1 liter) 1 avokado 1/2 gurka 2 nävar ruccola 2 nävar bladspenat solroskärnor olivolja att steka i Limevinägrett: 2 msk olivolja 1/2 lime, saften 1 msk honung salt peppar Beredning: Skiva halloumi och stek i olivolja. Låt skivorna vila i en minut och skär i tärningar. Snoppa jordgubbarna och halvera dem. Gröp ur avokadon och skär i mindre bitar. Halvera gurkan och skiva tunt. Grovhacka ruccola, bladspenat och solroskärnor. Blanda ingredienser till vinägretten. Lägg upp allt på ett fat och ringla vinägrett över. Servera resten i en skål vid sidan om. En härlig sommarlunch eller ett god sallad till grillmat.