Hej! En enkel sill med dill och lime till sillens dag. Jag tillhör den kategorin som gillar sill och äter det ganska ofta. Extra god är den att ha i en sallad toppad med körsbär eller björnbär. När jag var liten ansåg mina föräldrar att sill är en helt oätlig rå fisk. Den serverades aldrig i mitt barndomshem, inte ens till jul, påsk eller midsommar. Med den utgångspunkten hann jag bli 23 år innan jag vågade prova sill för första gången. Det var min man Peter och hans danska mamma som introducerade sillen för mig. Jag minns att det var senapsmaken som fångade mig. Tips! Dela några sugarsnaps när du gör sallad. Ett enkelt sätt att få en sallad att se inbjudande ut. FOTO: DIANA DONTSOVA Nu har jag äntligen packat upp Rhodosväskan och Stockholmsbagen. Idag bär det av till Malmö för att träffa vänner för lunch vi testar ett nytt ställe. Önskar er alla en härlig helg! Kram Diana RECEPT Sill med dill och lime, 3 port Dill- och limesill: 1 paket 5-minuterssill (410 gram) 1/2 dl gräddfil 2 msk majonnäs 1/2 pressad lime 1/2 hackad liten lök 1 näve färsk dill (ca 3 msk hackad dill) några droppar honung salt peppar Låt sillen rinna av i ett durkslag. Blanda under tiden alla ingredienserna till såsen. Lägg sillen i såsen och rör om. Smaka av med salt, peppar och honung för att få en bra balans. Klart! Till salladen: 1 liten påse blandsallad sugarsnaps körsbär, bigarråer eller björnbär dill ätbara blommor Börja med att lägga upp salladen på ett fat. Dela körsbären och plocka ut kärnorna. Strö körsbärshalvorna över salladen och fördela sillbitarna. Dela några sugarsnaps och lägg på tillsammans med några ätbara blommor. Avsluta med lite extra dill. Servera!