Hej! Det finns inget som slår en caprese gjord på burrata och jordgubbar. En riktigt god rätt! Den här salladen gör du på fem minuter och rostar du bröd till tar det kanske tio. Det bästa är att alla som smakat den hemma hos mig blir stormförtjusta. En förrätt som jag ställer fram ihop med rostat surdegsbröd och sedan låter gästerna själva göra sin egen bruschetta. Det är nämligen så jag brukar servera den, som en förrätt. En somrig sådan! En burrata är en färsk, krämig mozzarella gjord på komjölk och grädde. Den finns i nästan alla matbutiker och hittas bredvid den vanliga mozzarellan. Den är lite dyrare men jag kan säga att den är värd varenda krona. Speciellt när jag har en bjudning eller vill unna mig en god mozzarella. FOTO: DIANA DONTSOVA En caprese består vanligtvis av tomater men med tanke på att det är säsong för jordgubbar så blir det ett självklart val. I receptet har jag hoppat över olivoljan eftersom osten är så krämig i sig. Det är en smaksak. Vill du ringla olivolja över så funkar det alldeles utmärkt. Jag använde den till att pensla brödskivorna. Det är svårt att ange exakta mått i receptet eftersom det beror på om du serverar den som en sallad, förrätt eller ett tillbehör. Jag brukar räkna att en burrata räcker till ca 2 personer. Passa på att njuta av våra svenska jordgubbar! Det gör iallafall jag. Kram Diana RECEPT Burrata caprese med jordgubbar burrata färska jordgubbar några salladsblad (mindre blad typ bladspenat, ruccola) färsk basilika crema di Balsamico (en balsamicokräm som säljs i mindre plastflaska) flingsalt surdegsbröd olivolja flingsalt Skölj jordgubbarna. Snoppa och skär i mindre bitar. Lägg några mindre salladsblad på ett fat. Ta upp burratan ur förpackningen och fördela den över salladen. Toppa med jordgubbar och basilika. Avsluta med balsamicokräm och flingsalt. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva brödet och pensla med olivolja. Rosta i några minuter tills de blir lite gyllenbruna. Ta ut plåten och strö lite flingsalt över. Servera capresen ihop med brödet.