Hej! Vad sägs om en supergod sommarsallad som smakar både sött, salt, syrligt och karamellaktigt på en och samma gång? Blir du sugen så testa den här persikosalladen med chèvre och brynt smör. Jag älskar smaken av brynt smör! Det är väldigt gott till stekta persikor eftersom karamellsmaken förstärks ännu mer. För lite crunch har jag i rostade hasselnötter. Tål du inte nötter kan du byta ut dessa mot kärnor som solros eller pumpa. Ett tips är att köpa nötter i lösvikt. Det är mycket billigare och mer miljövänligt. Salladen kan du äta som en rätt för sig eller servera till grillat. Den här gången valde jag att steka frukten men är grillen igång kan persikorna givetvis grillas. Just nu blommar gräslöken med sina vackra lila blommor. Se till att använda dem som både dekoration och smaksättare. Jag brukar dela någon blomma och strö över så löksmaken sprids. Spara några och lägg på dem hela. Min gräslök har jag i en stor kruka eftersom den gärna sprider sig i trädgården. På så sätt slipper jag har den mellan plattor och i hela rabatten. Det bästa är att den kommer år efter år utan att ens plantera om den. FOTO: DIANA DONTSOVA Igår var det riktigt varmt i Skåne vilket gav mig idén att tipsa er om en god sommarsallad. Nu när jag bloggar regnar det! Men jag gnäller inte...jag njuter av regnet. Ha det bra så länge! Kram Diana RECEPT Sommarsallad med persikor och chèvre, 4 pers 6 persikor (12 halvor) mixad sallad (som maché, ruccola, bladspenat, ärtskott) 100 gr chèvre 35 gr hasselnötter ca 50 gr smör några droppar honung svartpeppar (gräslöksblommor) Dela persikorna och ta bort kärnorna. Stek dem på båda sidorna i smör. Smält ytterligare smör i en kastrull och låt det puttra tills det börjar få en gyllenbrun färg och dofta karamell. Håll koll på smöret eftersom det går ganska fort när det väl händer. Lägg upp sallad på en fat. Lägg på persikorna och fördela chèvren. Hacka hasselnötterna och strö över. Ringla brynt smör (hoppas över de bruna smulorna i botten) över hela salladen. Avsluta med några droppar honung och svartpeppar, Har du tillgång till ätbara blommor som gräslök kan dessa användas som både dekoration och smaksättare. Servera! IN ENGLISH: Summer salad with peaches and chèvre, 4 pers 6 peaches (12 halves) mixed salad (as mache, arugula, spinach, pea sprouts) 100 g chèvre (goat cheese) 35 g hazelnuts about 50 gr butter a few drops of honey black pepper (chive flowers) Cut the peaches in half and remove the stone. Heat a pan and add a knob of butter. Fry the peaches on both sides. (Or you can grill them.) In a sauce pan melt butter and let it simmer until golden brown. Keep an eye on the butter so it does not get burned. Serve! Place the salad mix on a platter och plate. Add the peaches, chèvre and sprinkle with hazelnuts. Drizzle melted butter on top and a few drops of honey. Decorate with edible flowers such as chives and add some black pepper. Enjoy the salad as a simple lunch or serve it with grilled meat or bread! Fler sallader hittar du här! Rostad potatissallad Sallad i rispapper Vattenmelon och feta Fikon- och halloumisallad