Igår blev det grill hemma hos oss och som vanligt tzatziki till det. Jag blev dock sugen på att testa en annan variant och gjorde en tzatzikisallad istället. Samma ingredienser i en annan mängd med en massa örter och chili på toppen. Det blev hur gott som helst. Ska du laga den här rekommenderar jag att du lägger upp i en skål istället för ett fat som jag har på bilden. Vi grillade kycklingfilé, aubergine och broccoli till lördagens middag. Broccolin hade jag i sallad nummer två och den blev otroligt god. Idag ska jag spela in ett filmklipp när jag gör just den. Klippet kan du se nästa vecka på Instagram @diadonna (IGTV-video) och då kommer receptet upp här på bloggen. RECEPT PÅ VANLIG TZATZIKI HITTAR DU HÄR! RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA Jag misstänker att vi kommer grilla allt mer nu när vi sitter hemma. Så länge vädret tillåter. Och vi hoppas innerligt att vi inte får grillförbud i år. Då blir vi galna! Nu ska jag städa köket och dra igång filmningen som min man sköter. Familytime! Önskar er en fin dag! Diana RECEPT TZATZIKISALLAD med örter 2 1/2 dl grekisk eller turkisk yoghurt, 10 % 1 gurka 2-3 vitlöksklyftor 1 stor näve hackade örter (ex persilja, timjan, oregano) 2 tsk vitvinsvinäger 2 tsk olivolja 1 tsk socker salt peppar 1 röd chili (att toppa med) Beredning: - Dela gurkan och gröp ur kärnorna med hjälp av en liten sked. (Så att salladen inte vattnar sig. Dela gurkan ännu en gång och skär i bitar. - Blanda gurka, yoghurt, vinäger, pressad vitlök, socker, salt och peppar. - Hacka örterna och lägg ner i salladen. Rör om några gånger. - Smaka av om du är nöjd med sälta och syra. Om ja, lägg över tzatzikisalladen i en djup skål. Toppa med skivad röd chili och extra hackade örter. Servera till grillade grönsaker, halloumi, kyckling eller annat gott! TÄNK PÅ ATT DETTA ÄR EN SALLAD! DEN GÅR ATT FÖRBEREDA MEN BLANDA IHOP DEN STRAX FÖRE SERVERING.