Hej! Idag får du recept på världens enklaste grillsås gjord på få ingredienser. Du gör den på bara några minuter och passar perfekt till grillade grönsaker, kött och kyckling. Blanda mild ajvar med creme fraîche och smaka av med salt och sriracha - klart! Jag föredrar själv att tillsätta hetta i såsen dels för att rätt styrka men också för att mild ajvar är godare än stark. Vill du ha en barnvänlig variant kan såsen hällas upp i två skålar innan du smakar av med sriracha. Väldigt smidigt! FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA Vill du ha ännu en sås till grillmaten är tzatziki en klassiker som dessutom passar väldigt bra ihop med ajvarsås. Recept på tzatziki hittar du HÄR! Båda såserna går utmärkt att förbereda och ha i kylen tills det är dags. När vi gör tzatziki hemma lagar vi alltid mycket så vi har till spontana grillkvällar. Har man färdig sås och gott bröd hemma, ja, då känns det väldigt enkelt att dra igång grillen. Mer behövs inte! Jo, en sak, feta! Jag måste ha feta till sommarens alla grillmiddagar! Önskar er en solig dag! Diana RECEPT Grillsås 1 burk ajvar, ca 580 g 2 dl creme fraiche sriracha salt (ev. några droppar vitvinsvinäger) Blanda ajvar och creme fraîche. Smaka av med salt och sriracha. (Tillsätt ev. några droppar vitvinsvinäger för lite syra och balans.)