Hej alla Valborgsfirare! Planerar du att grilla ikväll så tipsar jag dig om tre olika pestorecept. Perfekt att servera till både vegetariska rätter, kött eller pasta. Finns pesto på bordet behövs varken sås eller dressing om du frågar mig. Dessa tre smaker funkar perfekt som tillbehör till kvällens grill. Dessutom går dessa att äta flera dagar efter om du förvarar dem i kylen om det skulle bli något över. Idag finns det oändligt med fina glasburkar att förvara mat i. Så fina att det är bara att ställa fram direkt på bordet utan att hälla över i en annan skål. Jag föredrar glasburkar med avtagbara lock. I dessa brukar jag förvara rester som oliver och minitomater. Väldigt smidigt! Min pesto serverade jag till vår hemmagjorda pasta tagliatelle. Till den hade vi lufttorkad skinka, riven parmesan och lite olivolja. Paprikapeston är sötare i smaken och påminner om ajvar men med lite crunch i. Funkar bra även som dressing till hamburgare. Gillar du vitlök och hetta är det fritt fram att tillsätta det i paprikapeston. Däremot föredrar jag valnötspesto utan vitlök då den redan har en beskhet. Ihop med citronen som smaksättare blir den perfekt. FOTO: DIANA DONTSOVA Nu måste jag slå in paket och ta mig till tåget som kör till Växjö. Trevlig Valborg! Diana Recept: Paprikapesto 5 rostade paprikor 1,5 dl solroskärnor 0,75 dl rapsolja- inte olivolja! salt Skölj paprikorna och rosta dem i ugnen i 40 min i 200 grader, eller tills de blir svarta. Låt paprikorna svalna. Ta bort skalet och alla kärnor. Mixa alla ingredienser till en pesto. Använd en matberedare. Valnötspesto 2 dl valnötter skal från 1 citron, juice från 1/2 citron 1 kruka basilika 1 dl olivolja 1 msk vatten salt Mixa alla ingredienser till en pesto. Smaka av och tillsätt mer citron eller salt om det behövs. Rostad solrospesto 2 dl rostade solroskärnor 1 dl olivolja 1 kruka basilika 1 vitlöksklyfta ca 70 gram riven parmesan Börja med att rosta solroskärnor i en torr stekpanna. Mixa alla ingredienser till en pesto. Tillsätt mer olivolja om du vill ha den lösare. Smaka av med salt och vitlök. Läs mer: Caprese med tomat och paprika Kycklingfilé med rotfrukter Rå broccolipesto