Hej! Tillbehör på en kräftskiva är ett måste! Vanligtvis brukar jag servera paj till kräftor men den här gången valde jag tre såser som mättar. Rättare sagt en chiliaioli, en örtkräm och ett rödvinssmör. (För dillaioli klicka här!) Dessa kan förberedas i förväg vilket underlättade enormt. Jag rekommenderar er att prova smöret, riktigt gott till bröd eller knäcke. Kräftor å andra sidan blir mycket godare om de ligger i en egengjord saltlag för att få en god smak. Jag lät mina ligga i 2 dygn. I slutändan var det bara lite kvar att fixa som kokt potatis, grillad majs, avokado och bröd. Bra bjudmat helt enkelt! Serveringstips! Lägg antingen en vaxduk eller plastpåsar på bordet (som skydd.) Täck med flera lager av gamla tidningar. Placera kräftorna i mitten direkt på tidningarna. (På så sätt når alla gäster maten.) Använd krondillen från lagen som dekoration. Fördela tillbehören som avokado, majs, potatis och bröd. Dra några varv med pepparkvarnen på potatisen. Häll såserna i flera mindre skålar och placera ut dem. (Tre såser i sex miniskålar.) Dela några lime. Pressa över avokadohalvorna och lägg resten av limen ovanpå kräftorna. Lägg ut extra chili (rå eller rostad) för den som gillar hetta. (Ett vanligt fenomen på Balkan.) Chiliaioli Rödvinssmör Örtkräm FOTO: DIANA DONTSOVA Önskar er alla en härlig helg! Kram Diana RECEPT Saltlag (klicka på länken) Grillad avokado 3 avokado olivolja lime chilipulver flingsalt Dela avokadon och ta bort kärnan. Behåll skalet på. Pensla med olivolja och grilla antingen på grill eller grillpanna i några minuter. Skalsidan av avokadon ska inte grillas. Pressa lime över. Avsluta med att strö lite chilipulver och salt. Chiliaioli 2 äggulor 2 vitlöksklyftor 2 dl rapsolja 1/2 lime 1 röd chili salt Börja med finhacka chilin. Plocka bort fröna för en mildare smak. Separera äggen och lägg äggulorna i en bunke. Pressa ner vitlöken. Mixa med en stavmixer i några sekunder. Häll i oljan men först droppvis och sedan i en stråle. Mixa hela tiden tills aiolin tjocknat. Rör ner chilin (spara lite till dekoration) och pressa i lime. Smaka av med salt. Dekorera med hackad chili. Rödvinssmör 200 gr smör (recept på eget smör) 1 3/4 dl rödvin 1 bananschalottenlök en kvist rosmarin (går att utesluta) 1 1/2 tsk flingsalt peppar Finhacka löken och lägg i en kastrull. Bryn löken i en klick smör tills den mjuknat. Häll i rödvinet och lägg en kvist rosmarin. Låt vinet koka in i löken. Vinet ska nästintill koka bort. Plocka bort rosmarinkvisten och låt löken svalna ordentligt. Vispa rumstempererat smör och flingsalt. Tillsätt löken och vispa igen. Servera direkt eller ställ i kylen. Ta ut smöret ur kylen en stund före servering. Örtkräm 2 dl creme fraiche 2 msk majonnäs 1 dl hackade örter (persilja, mynta, oregano) 1 liten hackad schalottenlök några droppar vitvinsvinäger salt peppar Blanda alla ingredienser i en skål. Låt stå i kylen fram tills den ska serveras. Gör den gärna en stund innan för extra örtsmak.