Annons

Annons


Små filodegspajer fyllda med ricotta och salvia

kräftor 069bild-1kräftor 007kräftor 013

Här kommer som lovat filodegspajerna med ricotta och salvia. Gillar du frasiga pajer ska du prova dessa. Det blir inte sprödare än så här. Filodegen är lövtunn och köps färdig i vilken matbutik som helst. Det går att göra egen deg men det krävs en viss teknik för att få den lövtunn. Jag har inte gett mig på det än även om jag sett min farmor göra det år efter år. Hon lyckades göra degen så tunn att den var genomskinlig. Det är nog hög tid för mig att få en lektion i detta hos någon av mina fem fastrar.

Annons

Dessa minipajer fungerar utmärkt på en kräftskiva, buffé eller mingelfest. Vill du hellre göra en stor paj kan du använda samma recept men i en större form. Fyllningen kan du variera efter säsong, festtema eller smak. En smakkombination som också passar till kräftor är rom, crème fraiche och röd lök.

Önskar er alla en trevlig helg!
Kram Diana

Recept:
Små filodegspajer fyllda med ricotta och salvia, 12 st

Ca 350 gram filodeg
500 gram ricotta, 2 burkar
2 ägg
2 tsk salt
peppar
färsk salvia
gräslök
körsbärstomater
rapsolja
olivolja

Öppna filodegspaketet försiktigt. Skär ut filodegen i ca 10*10 cm.  Anpassa storleken till din form. Ta 5-6 blad och pensla varje blad med lite rapsolja. Lägg bladen omlott i muffinsformen. Gör samma sak tills du fyllt formen. Vispa ricotta med ägg och tillsätt salt och peppar. Fyll den filodegstäckta formen med ostblandningen till hälften. Grädda långt ner i ugnen på 175 grader i 25-30 minuter. Håll koll så att inte kanterna bränns vid. Under tiden fritera salviabladen krispiga i olivolja, ca 7 minuter, och halvera tomaterna. Låt pajerna svalna, toppa sedan med salvia, tomat och gräslök.

LÄS OCKSÅ


10 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar