Hej! Vilket väder vi har! Svensk sommar visar sig vara underbar i år igen. Vi planerade faktiskt en resa någonstans runt Medelhavet men ändrade oss och valde att stanna hemma. Istället har vi njutit av Lund, Malmö, Österlen och Frösakull. Platser som erbjuder hav, mat och dryck, precis vad man behöver när det är varmt. Några mysiga utflykter med picknick har jag också hunnit med men idag är det alldeles för varmt. Att hemestra betyder att vi har en resa tillgodo sen när kylan slår till. En av dessa dagar var vi och hälsade på goda vänner i deras sommarstuga utanför Skurup. Lagom avstånd från Lund och dagen bjöd på god mat och härligt sällskap. Inte nog med det, jag fick också med mig en massa krusbär. Dessa fantastiska syrliga bär som ser ut som minimeloner fick bli två smulpajer med egenrörd vaniljkräm. Även om bären är gröna så skiftar de färg när de värms upp i ugnen. Visst är det fint när det bubblar upp bärsaft mellan kaksmulorna? Vill du göra en egen vaniljsås eller kräm finns här ett enkelt recept här nedan. Krämen innehåller endast äggulor, grädde, socker och vaniljsocker och behöver inte kokas. Supergod och enkel! RECEPT PÅ ENKEL VANILJSÅS ELLER RÅKRÄM RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA Har du krusbär hemma eller i grannens trädgård så tycker jag att du ska baka en smarrig paj och njuta av den i helgen. Receptet kommer här nedan. Trevlig helg till er alla! Kram Diana RECEPT Smulpaj med krusbär, (en pajform á 26 cm i diameter) Smuldeg: 200 g smör 3, 75 dl mjöl 1 dl socker Fyllning: 500 g färska krusbär 1/2 dl socker 1 tsk maizena 2 tsk vaniljsocker Beredning: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda krusbär, socker, vaniljsocker och maizena i en smord pajform (ca 26 cm i diameter). Nyp ihop alla ingredienser till smuldegen. Fördela smulorna över krusbären. Gräddas i mitten av ugnen i ca 40 minuter eller tills pajen fått en gyllenbrun färg. Serveras med vaniljglass eller vaniljsås. Klicka här nedan för recept på vaniljsås: RECEPT PÅ ENKEL VANILJSÅS ELLER RÅKRÄM