Hej! Vad sägs om färsk ananas med vit chokladyoghurt? En perfekt efterrätt till helgens bjudning. Ananas har en underbar naturlig sötma och den här efterrätten är enkel att göra. Den bör göras på färsk ananas för att få den riktigt god. Om du väljer att grilla eller steka ananasen spelar mindre roll. Något extra socker behövs inte om ananasen är mogen. Inte heller i yoghurten då den vita chokladen räcker som sötning. Krämen kan du göra i god tid och ställa kallt tills den ska serveras. Tips på hur du skär du ananasringar: Börja med att skära av toppen och botten på frukten. Ställ ananasen och skär bort allt skal med en kniv. Om det finns bruna prickar kvar, skär bort dem. Skiva ananasen i 8-10 skivor. Stansa ut stocken (den hårda träiga biten i mitten) på varje skiva med hjälp av en liten rund kakform, kuljärn eller kniv. FOTO: DIANA DONTSOVA RECEPT: Ananas med vit chokladyoghurt, 4 pers Grillad ananas, 8-10 skivor: en färsk ananas en klick smör Vit chokladyoghurt: 3 msk grädde 100 gram vit choklad 2 dl tjock yoghurt 1/2 lime Dekoration: honung rostad kokos (kan uteslutas) riven vit choklad rivet limeskal Börja med chokladyoghurten. Häll grädde i en kastrull. Värm den och dra bort från plattan. Lägg i bitar av vit choklad i den varma grädden. Rör om hela tiden. Ställ kastrullen på plattan igen men utan värme. Rör om tills chokladen har smält. Häll yoghurt i en bunke och tillsätt den smälta chokladen. Vispa ihop till en jämn kräm. Pressa i lite mindre än 1/2 lime. Smaka av! Ställ kallt i minst 1 timme. Skär upp ananasen i ca 8 skivor (se beskrivning ovan i texten). Grilla skivorna på en grill eller i en grillpanna. Använder du en vanlig stekpanna, tillsätt en klick smör när du steker. Grilla någon minut på båda sidorna. Servera två skivor per person med en klick vit chokladyoghurt. Ringla lite honung över och toppa med riven choklad, limeskal och kokos. RECIPE IN ENGLISH: Pineapple with white chocolate yogurt, 4 servings Grilled pineapple, 8-10 slices : 1 fresh pineapple a knob of butter White chocolate yogurt : 3 tablespoons heavy cream 100 gr white chocolate 200 gr thick yogurt lime juice from a half lime Decoration: honey toasted coconut (optional) shredded white chocolate lime zest Start with the white chocolate yogurt. Warm the cream in a sauce pan. Remove from the heat. Break the chocolate into small pieces and place in the warm cream. Let the chocolate melt slowly, stirring occasionally. Place the pan on the stove with no heat and stir until smooth. Place the yogurt in a mixing bowl, then gradually stir in the melted white chocolate to form a sauce. Add lime juice and mix. Cool about one hour in the refrigerator. Cut the top and bottom off of the pineapple and peel it. Cut the fruit into 8-10 rings. Carve out the center core of each ring. Grill the pineapple in a pan for 2 to 3 minutes on each side. Serve two pineapple rings and tops with white chocolate yogurt. Sprinkle with white shredded chocolate, coconut and lime zest. Drizzle some honey on top. Serve!