I söndags blev jag sugen på banoffee paj så jag köpte hem två burkar kondenserad mjölk och inte den karamelliserade. Det gör jag mycket sällan, eller aldrig nu när jag tänker efter. Jag kokar hellre oöppnade burkar med kondenserad mjölk i ungefär 3 timmar eftersom resultatet blir kanon! Kolakrämen du får blir mycket godare än den färdiga karamelliserad mjölken, även om det är samma sak. Har du tid kan du koka den kvällen innan eller samma dag. Se bara till att kolakrämen svalnar innan du toppar med banan och vispad grädde. Det här är njutbart! RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA RECEPT BANOFFEE PAJ, 10 bitar Botten: 200 g digestivekex 100 g smör Fyllning: 2 burkar kondenserad mjölk 3-4 bananer 4 dl grädde kakao Gör så här: - Koka den kondenserade mjölken oöppnad i vatten med lock i ca 3 timmar. Se till att vattnet täcker burkarna. Låt svalna. - Mixa eller krossa digestivekex till smulor. Blanda med smält smör. Tryck ut smulorna till en botten i en pajform eller en springform. Låt stelna i kylen, ca 15 minuter. - Täck botten med kolakräm. Toppa med skivad banan och vispad grädde. Pudra med kakaopulver eller toppa med riven choklad. Servera!