God morgon alla pajälskare och fina mammor! Idag är det mors dag och jag vill skicka en extra kram till alla er mammor! Själv blev jag mamma för 12 år sen och sedan dess är det mors dag varje dag. Jag tror många av er håller med mig. Sen har vi våra egna mammor. Vill du bjuda din mor på en söndagsfika, tycker dessa blåbärspajer är en god idé. Fyll dem med mammas favoritbär och dekorera med vackra syréner som blommar just nu. Spara några bär och använd även dem som dekoration. Doften av hembakat och syréner i huset är ett sätt att hylla din mamma. Ett annat är att toppa dem med mycket glass eller vaniljsås. Den här dagen ägnar jag en extra tanke till tre mammor. Först och främst min egen vackra mamma. Tyvärr fick jag bara ha henne i mitt liv i sju år. Sju värdefulla år som jag önskar hade varit många fler. Det finns två till jag vill lyfta fram. Min farmor som bodde hemma hos oss och alltid såg till att vi fick frukost och mellanmål. Just nu ser jag henne framför mig sittande på en stol vid spisen och laga pannkakor. Hur många som helst! Att komma hem till farmors pannkakor efter skolan var alltid en fröjd. En annan mamma jag tänker på idag är min kollega som får vara med om sin första mors dag. Efter 14 år av barnlängtan och försök har hon äntligen fått sitt efterlängtade barn. För knappt två månader sen kom en underbar liten kille! Grattis till dig! Och ännu en gång. Kram från mig! Diana FOTO:DIANA DONTSOVA Recept Blåbärspaj, 6 stycken minipajer á 10 cm (eller en stor paj) För glutenfri pajdeg, klicka här! Deg: 5 dl mjöl 175 gram smör 0,5 dl socker 0.5 msk vatten 1 ägg Fyllning: ca 350 gram färska blåbär 1 citron 1 tsk vaniljpulver eller vaniljsocker 0,5 dl socker eller florsocker 2 msk maizenamjöl (glutenfritt alternativ, mandelmjöl) 1 ägg till pensling Värm ugnen till 200 grader. Nyp ihop smör, mjöl och socker till smulor. Tillsätt vattnet och ägg. Arbeta ihop en pajdeg. Plasta in degen och låt vila i ca 30 minuter i kylen. Kavla ut degen på en bakplåtspapper. Skär ut degen efter formen och tänk på att den även ska täcka kanterna. Nagga botten. Klä varje form med deg. Lägg i blåbären och rivet citronskal samt några droppar pressad citron. Blanda socker, vanilj och maizena. Strö ca 1 msk i varje form. Ha du frysta bär krävs det mer maizenamjöl. Resten av degen kavlar du ut på nytt. Skär långa remsor, knappt 1 cm breda. Lägg remsorna omlott på varje paj, se bild. Avsluta med att pensla pajerna med ägg. Grädda långt ner i ugnen i ca 30 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg. Servera med glass eller vaniljsås. Njut! Tips på annat att bjuda på idag! Glutenfri jordgubbsgalette Kladdkaka med choklad Tomat och fetaost galette Fisktacos med mangosalsa