Hej! Att göra egen sylt kräver varken tid eller en massa socker. Idag visar jag hur du kan göra en hallonsylt på mindre än fem minuter. Den är sötad med honung och tjocknar med hjälp av chiafrön och inte pektin. Självklart kan du söta den med socker om du föredrar det. Annars kan du välja lönnsirap, agave, kokossocker eller björksocker. Jag har valt att använda honung för att jag tycker det blir godast. Det är en smaksak och även hur söt man vill ha en sylt. Därför har jag inte angett exakt mått i receptet. Det är bättre att du sötar lite åt gången och smakar av. Anledningen är att det finns hur många honungssorter som helst och de varierar i sin sötma. Andra recept med hallon: Hallonmarmelad med lakrits Hallondessert med rostad vit choklad Vad är chiafrön? Chiafrön är ett superfrö och används i gröt, pudding, topping, bakning, smoothie eller powerbars. Fröna är naturligt glutenfria och innehåller en hög halt av kostfiber, protein och omega 3. Ursprungligen kommer de från Sydamerika och har under 2017 blivit en trend i Sverige bland matintresserade. Både Risenta, Kung Markatta och Cocovi har chiafrön i sitt sortiment. Dessa finns i nästan alla större mataffärer. FRUKOSTTIPS! OVERNIGHT OATS MED CHIASYLT FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA På vår bloggfrukost serverade jag chiasylt till overnight oats, en kall gröt gjord på steel cut oats och chiafrön. Det receptet kommer i nästa inlägg och är helt klart min favoritfrukost just nu. Trevlig söndag till er alla! Kram Diana RECEPT CHIASYLT MED HALLON ca 240 gr frysta hallon 2 msk chiafrön ca 1/2 dl vatten honung efter smak, ca 2-3 msk Lägg frysta hallon och vatten i en kastrull. Låt koka upp och rör om samtidigt. Mosa hallon och låt puttra i 3-5 minuter. Tillsätt chiafrön och rör om. Smaka av med honung. Låt svalna en stund. Rör om så att inte chiafröna sjunker till botten. Häll sedan över i en ren glasburk. Stäng locket när sylten har svalnat och förvara i kylskåp. ANDRA RECEPT MED HALLON GLASS PÅ TRE INGREDIENSER CITRONGLASS MED HALLONSÅS PAJ MED HALLON