Visst är det barnsligt gott med glass i strut? När sommarsäsongen drar igång är glass en given efterrätt att bjuda på. Oavsett hur den serveras är struten pricken över i:et. Genom att doppa den i vit choklad och dekorera med frukt- och bärströssel får du en snabb dessert men en liten smakdetalj. Det vanligaste är att använda sig av hackade nötter eller kokosflingor. Jag har valt att doppa strutarna i torkade björnbär, rabarber och lingonpulver. Ännu fler sorter finns att välja mellan. Kung Markatta vars lingonpulver jag använt har även blåbär och lakritspulver. Den torkade rabarbern och björnbären finns att hitta på Lagerhaus. Även torkade jordgubbsbitar ingår i den serien. Nu slipper jag pilla ut de jordgubbsbitarna ut flingpaketet. Den här gången har jag inte gjort glassen själv utan det är Yollibox, en ekologisk yoghurtglass som jag har fått testa. Här nedan har jag serverat vanilj och chokladglass med en chokladfuge till. Om det var gott? Absolut! Fler glassrecept kommer på bloggen... sommaren är säkrad. Är du sugen på att göra egen glass har jag recept här. Trevlig torsdag allesammans! Diana FOTO: DIANA DONTSOVA Recept Chokladdoppade strutar: 6-8 strutar ca 70 gram vit choklad 1,5 msk grädde valfritt strössel, pulver eller nötter I en kastrull värmer du grädden. Dela chokladen i mindre bitar. Lägg några bitar choklad i den varma grädden och rör om. När den börjat smälta, lägg i mer choklad. Stäng av plattan och rör om hela tiden. Doppa strutarna i den smälta chokladen. Doppa dem sedan i valfritt strössel. Låt stelna innan du serverar glassen. Chokladfudge: 25 gram smör 0,5 dl socker 1 dl mörk sirap 1 dl grädde 4 msk kakao Smält smöret i en kastrull. Rör ner övriga ingredienser och koka upp. Låt fudgen puttra i ca 5 minuter. Häll över den i en skål eller liten kanna för att den svalna snabbare.