Foto: Diana Dontsova I måndags inledde jag veckan med att baka fyllda munkar. Några fylldes med chokladkräm gjord på mörk choklad och andra med blåbärssylt. Med hjälp av en sprits fyllde jag munkarna efter att de friterats och svalnat. Så länge bären i sylten inte fastnar i spritsen går det ganska smidigt. Jag måste säga att det är ganska roligt att baka munkar och det är nog för att jag inte friterar deg eller mat så ofta. Nästa gång ska jag testa andra smaker som lemoncurd, karamelliserad mjölk eller vaniljkräm. Dagen avslutade jag med att träffa alla Feminas bloggare över en bit mat i Lund. Det är alltid lika kul att träffa mina bloggkollegor och vår webbredaktör Caroline. Extra speciellt var det igår eftersom våra nykomlingar Byggdamm var med för första gången. Byggdamm renoverar sitt hus och på deras blogg kan du följa parets husrenovering från början till slut. Jag ser fram emot att få lite tips då jag själv bor i ett 60-tals hus. Ha det bra! Diana Recept Fyllda munkar, ca 15 st 2,5 dl mjölk 1,5 tsk kardemumma, malen 75 gram rumstempererat smör 25 gram jäst 0,75 dl socker 1 ägg En nypa salt 5-6 dl mjöl Extra socker Rapsolja Blåbärssylt Chokladkräm Värm mjölken till 37 grader och lägg i kardemumman. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med den varma mjölken. Tillsätt socker, salt, ägg och rumstempererat smör. Rör om ordentligt. Avsluta med att tillsätta mjöl i omgångar. Låt degen jäsa i 60 minuter under en kökshandduk. Mjöla bakbordet och dela degen i ca 15 bitar. Rulla till bullar och platta ut dem en aning. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och mjöl. Täck över med en handduk och ställ plåten i ugnen, 30 grader. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter. Häll rikligt med olja i en tjockbottnad kastrull. Vid ca 180 grader lägger du i två bullar åt gången. Detta beror lite på hur stor kastrull du har. Har du ingen termometer kan du lägga i en bit vitt bröd i oljan. När brödet får färg är oljan tillräckligt varm att fritera i. Det går snabbt att fritera munkar, endast någon minut på varje sida. Låt rinna av på hushållspapper en kort stund innan du vänder dem i strösocker. Låt svalna. Spritsa in fyllningen i sidan på munken. Recept: Chokladkräm (räcker till 15 st munkar) 2 dl grädde 120 gram choklad, 70 % 2 msk ljus sirap 1 tsk vaniljpulver Värm grädden men låt den inte koka. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i den varma grädden. Rör om och tillsätt vaniljpulver och sirap. Blanda till en slät smet. Ställ kallt så krämen får tjockna. Ett tips är att vispa den kalla krämen till den konsistens du vill ha.