Nu är semestern över för den här gången. Jag kan inte klaga med tanke på den härliga värme vi haft och all god mat jag ätit. Paj är något jag njutit av flera gånger den här sommaren. En variant jag bakat är galette, en öppen fruktpaj. Fyllningen går att variera från färska bär till frusna, eller skivad frukt som plommon. Just den här pajen är helt glutenfri och bakad på mandelmjöl. Ett alternativ för dig som vill prova att baka på annat mjöl eller servera ett glutenfritt alternativ. Galetten är god att servera med en kula glass. Receptet på glass har du här. Sommaren är inte över än! Kram Diana Recept: Jordgubbsgalette, 6 bitar 50 gram smör 1/2 dl sesamfrö 5 dl mandelmjöl 1 msk fiberhusk 3 msk socker eller annan sötning 1 äggula Fyllning: 300 gram jordgubbar 1 msk kokosmjöl 2 msk råsocker eller annan sötning Blanda alla torra ingredienser. Använd rumstempererat smör och nyp samman det med mjölblandningen. Avsluta med äggulan och knåda ihop till en deg. Låt degen vila i kylen i ca 10 minuter. Kavla den tunn mellan två bakplåtspapper. Ta bort det övre pappret. Snoppa jordgubbarna, dela dem och blanda dem med kokosmjöl och socker. Lägg på jordgubbarna och vik över degen, ca 1,5-2 cm så det bildas en kant. Grädda pajen mitt i ugnen i 175 grader, 15-20 minuter eller tills den blir gyllenbrun. Servera gärna med glass.