Hej! Idag tipsar jag om en supergod mandelmassa som går snabbt att göra (förutom att blötläggningen). Mixa hel mandel utan att skålla den för att få en härlig smakrik mandelmassa. Hemligheten bakom den perfekta smaken är att tillsätta stött kardemumma som du mortlar själv. Det här gör att du får underbart goda semlor. Klicka här för: recept på semlebullar recept på semmelkladdkaka FOTO: DIANA DONTSOVA RECEPT Mandelmassa: 200 g mandel 2 dl socker + 1/2 dl socker 1 msk vatten 2 tsk stött kardemumma, mortla hel kardemumma en nypa salt 1 äggvita en skvätt mjölk Gör så här: Blötlägg mandlarna i några timmar, ca 3 timmar. Går att hoppa över vid tidsbrist. Mixa mandlarna med skal till små bitar i en matberedare. Tillsätt 2 dl socker, salt och lite vatten. Mixa tills sockret har smält och massan är värm, minst 5 minuter. Tillsätt äggvita, 1/2 dl socker och kardemumma. Mixa till en slät massa. Tillsätt mjölk på slutet för önskad konsistens.