Diana ”Diadonna” Dontsova
Med stor passion lagar Diana mat som passar alla. Här hittar du recept, de senaste trenderna till köket och tips på hur du serverar maten. Hon är matkreatören med sinne för styling och foto. Diana är vinnare av Stora matbloggspriset 2017 och vann Matbloggspriset för Bästa Foto 2016.
Annons

Godaste mandelmassan – recept!

Hej!

Idag tipsar jag om en supergod mandelmassa som går snabbt att göra (förutom att blötläggningen). Mixa hel mandel utan att skålla den för att få en härlig smakrik mandelmassa. Hemligheten bakom den perfekta smaken är att tillsätta stött kardemumma som du mortlar själv. Det här gör att du får underbart goda semlor.

Annons

Klicka här för:

Annons

FOTO: DIANA DONTSOVA

RECEPT

Mandelmassa:
200 g mandel
2 dl socker + 1/2 dl socker
1 msk vatten
2 tsk stött kardemumma, mortla hel kardemumma
en nypa salt
1 äggvita
en skvätt mjölk

Gör så här: Blötlägg mandlarna i några timmar, ca 3 timmar. Går att hoppa över vid tidsbrist. Mixa mandlarna med skal till små bitar i en matberedare. Tillsätt 2 dl socker, salt och lite vatten. Mixa tills sockret har smält och massan är värm, minst 5 minuter. Tillsätt äggvita, 1/2 dl socker och kardemumma. Mixa till en slät massa. Tillsätt mjölk på slutet för önskad konsistens.

 

Dela på:
Annons
Laddar
https://bydiadonna.femina.se/vegetariskt/kung-markatta-vegetarisk-vardagsmat/