Hallongrottor eller kanske hallonstjärnor är ett bättre namn? Den här gången har jag varit lite pysslig och använt mig av en mini-muffinsplåt och en citruspress. Jag har alltså inte pressat ner tummen överhuvudtaget utan bara tryckt med en citruspress i trä. Ett enkelt sätt att få ett fint mönster på denna underbara lilla kaka. Använd mini-muffinsplåt så du får den perfekta storleken annars blir det världens största syltkaka. En sådan plåt kräver varken formar eller smör i botten. Det räcker med att lägga ner rullade degkulor. När alla kulor är på plats är det bara att stämpla på. Tänk på att doppa citruspressen i mjöl först så degen inte fastnar. Vilket mönster du får beror helt på hur din press ser ut. Det är lite charmen med hela idén. Sen blir man så där barnsligt spänd på resultatet första gången man gör det. Innan jag fyller på med sylt kollar jag så ingen deg har spruckit för då lyfter jag upp degen och rullar om på nytt. Många som undrar varför de inte får jämna kakor - detta är svaret! Fega inte när du fyller groparna med sylt. Det går hur bra som helst att fylla gropen helt och hållet. Sylten sjunker när kakan svalnar. FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA Resultatet blir helt jämna hallongrottor som älskas av både stora och små. Det har jag märkt när kakfatet ställts fram. Visst blir man glad när de går åt! Vill du testa syltkakor med blåbär, vallmo och citron så finns HÄR ett recept på det! Nu tar jag den där koppen kaffe som jag inte hann med i samband med lunchen. Ha en fin eftermiddag! Diana RECEPT Hallongrottor, ca 20 st 200 g smör, rumstempererat 1 dl socker ca 4 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker knappt 1 tsk bakpulver ca 1 dl hallonsylt Beredning: - Sätt ugnen på 175 grader. - Vispa smör och socker. - Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ihop med smöret. Arbeta samman till en deg. - Dela degen till ca 20 bitar. Rulla till en slät boll. Lägg bollarna i en mini-muffinsplåt. Mjöla citruspressen och skaka av överflödet innan varje tryck. Tryck ner citruspressen i mitten så du får en urgröpning där sylten sen ska hamna. (Spricker degen, rulla om på nytt.) - Fyll gropen med sylt. - Grädda i mitten i ca 20 minuter. Låt kakorna svalna till i formen men plocka ut dem direkt efter det. Mest så att de inte fastnar.