Hej! Hinner du inte baka till Midsommar? Inga problem! Det löser vi enkelt med svenska jordgubbar! Det räcker med att servera glass eller grädde till. Jag valde givetvis att servera både och blandade i lite cream cheese i grädden. Till det gjorde jag det godaste och enklaste krisp som finns, brynt vit choklad! Det fixas på några få minuter i ugnen. Supersmarrigt och lite roligt att bjuda på till glassen eftersom gästerna sällan listar ut vad det är. Chokladen blir nämligen knäckig, nästan lite åt krokanthållet. FOTO: DIANA DONTSOVA Ja, det är inte mycket som slår våra svenska jordgubbar. Imorgon ska vi iväg och plocka tillsammans med barnen. Det gör vi varje år. Då kommer även ett annat sista-minuten-tips som du kan bjuda på till fördrinken eller ställa fram på buffébordet. Är tiden knapp så är sådana tips perfekta att få. Håll utkik imorgon! Tänk också på att många fiskdelikatesser gör sina egna sillinläggningar och röror. Njut av sällskapet istället för att stressa in i det sista. Har du tid över och vill göra egen sill så finns ett snabbrecept här på en Fem-minuters-sill med smak av dill och lime. För andra Midsommartips klicka på länken: Midsommarmat- 6 enkla recept Önskar er en trevlig kväll! Diana RECEPT Jordgubbar med glass och brynt vit choklad, ca 4 port Gräddblandning: 3 dl grädde 100 gram cream cheese 2 1/2 msk florsocker 1 tsk vaniljsocker 1/2 lime Brynt choklad: 100 gram vit choklad Till servering: ca 1 liter färska jordgubbar vaniljglass 2 dl extra grädde, vispad maränger Gräddblaning: Vispa 3 dl grädde luftig. Tillsätt cream cheese, florsocker och vaniljsocker. Blanda ihop till en slät kräm. Pressa i en halv lime. Smaka av och tillsätt mer florsocker eller lime om så önskas. Ställ kallt. Brynt vit choklad: Hacka chokladen i mindre bitar. Lägg över på plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 5 minuter, 180 grader. Chokladen ska vara rejält gyllenebrun. Ta ut plåten och låt svalna. Hacka eller dela den rostade chokladen i mindre bitar. Servera: Krossa maränger i på ett fat. Klicka ut gräddblandningen och fördela glasskulorna jämnt över hela fatet. Strö brynt choklad över. Klicka ut vispade grädde och ännu mer brynt choklad. Toppa med jordgubbar. Avsluta med krossade maränger på toppen.