Idag är det KANELBULLENS DAG! Klart det ska bakas goda, saftiga kanelbullar! RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA RECEPT:Kanelbullar, ca 32 st:50 g jäst, (ett paket)100 + 50 g smör5 dl mjölk1 1/2 dl socker1/2 tsk saltca 14 dl vetemjöl1 ägg2,5 tsk stött kardemummaFyllning:200 g smör1,5 dl socker3 msk kanel(150 g finhackad mjölkchoklad för den som vill skruva upp smaken en aning.)Pensling:1 ägg1 msk vattenTopping:lite pärlsocker Beredning av deg:- Smält 100 g smör. Häll i mjölken och värm till max 36 grader. (Hellre för kall än för varm.)- Smula jästen i en bunke och häll lite av den mjölken över jästen så den löses upp. Häll i resten och rör om.- Tillsätt ägg, socker, kardemumma, salt och kör några varv i bakmaskinen.- Tillsätt vetemjöl och kör ihop till en deg.- Klicka i resten av smöret, dvs. 50 g rumstempererat smör i bitar. Låt degen knådas i minst 10 minuter. - Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 minuter.- Gör fyllningen under tiden. - Blanda mjukt rumstempererat smör med socker, kanel och salt. - Dela degen i två delar. Kavla ut till i en rektangulär form, max 4 mm tjock.- Bre på fyllningen. (Om du tar hackad choklad så strö den ovanpå smörkrämen). Vik över halva degen på mitten och kavla några gånger för att få bort luftbubblor. Skär i ca 2 cm tjocka skivor. Tvinna bullarna och snurra till en bulle. - Låt jäsa i ca 1,5-2 timmar eller tills de dubblat sin storlek. - Vispa upp ägg och vatten. Pensla bullarna och toppa med pärlsocker.- Baka bullarna mitt i ugnen i 220 grader i ca 8 minuter eller tills de blivit gyllenbruna.