Glad Påsk och smaklig Våffeldag! Våffeldagen infaller idag och då är det ett måste att grädda några, antingen som efterrätt eller mellanmål. Vi äter våfflor ganska ofta hemma hos oss och idag gjorde vi karamelliserade bananer till. Att det räknas som sockerfri karamellisering betyder inte att den saknar sötma utan att den är gjord på agavesirap och kokossocker. Jag kallar den 2-2-2 karamellisering, 2 bananer och två msk av det andra. Har du inte dessa ingredienser hemma utan vill använda vanligt socker så funkar det också. Hantera sockret på samma sätt som jag hanterar agavesirapen. När du lyft upp bananerna ur pannan, se till att hälla resten av kolasåsen på glassen. Jag har två våffelrecept som jag gillar just för att de är frasiga. Snåla inte med smöret eftersom det är smöret som gör våfflorna frasiga. Det ena receptet är glutenfritt och det andra våffelreceptet innehåller vetemjöl. Vill du ha annat än karamelliserad bananer till våfflor, kommer här mins topp 4: Tjock yoghurt med honung och valnötter Vispad grädde och sylt Glass och bär Citronkräm FOTO: DIANA DONTSOVA Visst är det underbart när krokusen blommar? En härlig vårkänsla! Trevlig helg till er alla! Kram Diana RECEPT: Klicka på länkarna för att komma till våffelreceptet! KRISPIGA VÅFFLOR: GLUTENFRIA VÅFFLOR: KARAMELLISERAD BANAN, till 4 våfflor: 1 liten klick smör 2 bananer 2 msk agavesirap 2 msk kokossocker en stor klick smör Skala bananerna och dela till halvor. Skär dem en gång till fast på längden. Smält smör i en teflonpanna. Lägg i bananerna och stek en liten stund. Häll agavesirapen över bananerna och skaka till pannan. Strö kokosockret över. Vänd bananerna och stek dem på andra sidan. När bananerna har fått färg och mjuknat. lägg i en stor klick smör. När smöret har smält är det klart. Vill du ha tunnare kolasås tillsätter du mer smör. Kolasåsen tjocknar när den svalnar. Servera omgående! RECIPE IN ENGLISH: It is Waffle day in Sweden so of course we are having waffles today. I love eating them with berries but today we went for sugar free caramelized bananas. To get to: WAFFLES RECIPE GLUTEN FREE WAFFLES RECIPE CARAMELIZED BANANA for 4 waffles : 1 small knob of butter 2 bananas 2 tbs agave syrup 2 tbs coconut sugar a large knob of butter Method: Peel the bananas and cut them in half lengthwise and once again on the other side. Melt butter in a nonstick pan over medium-high heat. Lay the banana slices in the pan. Cook them for a minute and then add agave syrup. Cook for half a minute and then add coconut sugar. Turn bananas carefully and cook for some more. Add a large knob of butter and let it melt. When the bananas are soft it is ready. Make sure to use the caramel sauce that is left in the pan. Drizzle it on top of the ice cream or bananas. Serve immediately!