Det finns olika mallar att köpa för att göra ett mönster på sina kaka. Har du ingen mall går det lika bra med en virkad liten duk eller en tårtpapper. Jag blev nöjd med mitt mönster...tills min dotter, Nikki började skratta och sa att det såg ut som ett lamm. Ser du det? Det är det enda jag ser. FOTO: DIANA DONTSOVA Dagens craving, en kladdkaka med riktig choklad i. Instagram och matbilder i all ära men idag kunde jag inte stå emot att baka något med choklad. Egentligen borde jag hoppa över dagens bak med tanke på att jag har ett fotouppdrag som involverar en stor jordgubbstårta. Någon måste ju äta upp den med... Jag nämnde kladdkaka för min familj och nu är det omöjligt att hoppa över chokladbaket. Just nu sitter jag här och skriver under tiden kakan är i ugnen. Timern är inställd så jag inte glömmer bort den. Kladdkaka är något många av oss bakar då och då. Jag pendlar mellan tre recept, en klassisk med mjöl och kakao, den här med mörk choklad och den tredje som är mer en tryffelkaka. Att baka med mörk choklad gör den både smarrig, lyxig och mjölfri. Den här kakan går att göra på olika sätt. Linda Lomelino smaksätter sin med espresso och Martha Stewart separerar äggen så den blir suffleaktig. Min variant är inte smaksatt och äggen vispar jag som vanligt. Ett tips när du bakar utan mjöl. Låt kakan stå i kylen en stund så den sätter sig. Det går t o m att ta ut kakan tidigare ur ugnen och låta den stå ännu längre i kylen. Trevlig helg allesammans! Diana Recept Kladdkaka, form 24 cm 225 gram smält smör 250 gram mörk choklad 1,75 dl socker 5 ägg 2 tsk vaniljsocker eller vaniljpulver 1 nypa salt Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör i en kastrull. Lägg i chokladen i det smälta smöret och rör om ordentligt. Chokladen ska smälta och blandningen ska vara len och blank. Vispa ägg, socker, vaniljsocker och en nypa salt tills den är fluffig, i några minuter. Häll smör och choklad i äggblandningen och rör om.. Klä en springform med bakplåtspapper i botten. Häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna i formen och ställ sedan kallt så kakan sätter sig. Pudra med florsocker och servera med vispad grädde eller vaniljglass.