Kladdkakans dag på torsdag! Vi är nog väldigt många som kommer baka en kaka antingen imorgon eller senare i helgen. Det är nämligen ett av våra mest sökta recept, förmodligen för att det är så enkelt att slänga ihop en. Vi blev sugna på en klassisk kladdkaka men det finns hur många recept som helst med diverse toppingar och fluff på. Det händer att jag gör en chokladfudge till men helst vill jag ha den plain. Blir det kladdkaka för dig imorgon? Klicka här för recept på en chokladfudge! RECEPT KLASSISK KLADDKAKA 150 g smör 2 stora eller 3 små ägg 2 dl socker 1 1/2 dl mjöl 3/4 dl kakao (nästan 1 dl) 2 tsk vaniljsocker 1/2 tsk salt Beredning: - Sätt ugnen på 180 grader. - Smält smöret. Smöra och bröa en form med avtagbar kant, á 24 cm. - Blanda alla torra ingredienser. Rör ihop smör med mjölblandningen. Tillsätt ett ägg i taget och blanda ihop ordentligt. - Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ha koll så du tar ut kakan medan den fortfarande är lite lös i mitten. - Låt svalna och servera med vaniljglass eller grädde.