Nu när sommaren är här vill vi äta glass i mängder! Det är inte mycket som slår en god glass. Tänk så många sorter och smaker vi kan variera oss mellan, sorbet, gelato, gräddglass och yoghurtglass! Är det något jag är extra glad för i mitt kök är det just min glassmaskin. Den här tiden på året står den framme jämt och alla som kommer hit får god glass till kaffet. Det är smidigt att göra en glassmix och ha den stående i kylen för att sen bara hälla ner den i maskinen och 60 min har du en krämig glass. Jag kommer bjuda på några olika glassrecept som du kan testa i sommar. Vi börjar med krämig rabarberglass. Självklart kan du byta ut rabarberpurén med jordgubbspuré istället. Det finns olika glassmaskiner men den jag har är en Cuisinart Gelato och Ice Cream maker med kompressor. Den ger en otroligt krämig och god glass, gelato eller sorbet. Det går så klart att göra glass utan maskin men resultatet blir inte lika bra. FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVARECEPTRabarberglass, 6 portGlassmix:5 äggulor2 dl socker1 vaniljstång4 dl mjölk, 3 %3 dl grädde Rabarberpuré:ca 400 g rabarber (vikt avser ätbar del, ger ca 3 dl puré)2-3 msk vatten½ dl socker (vill du ha glassen mer rosa, lägg i några hallon) Valfri topping:krossade cantuccinihackad vit chokladtimjanblommor 1. Vispa ihop äggulor och socker till en slät kräm.2. Dela vaniljstången och dra av fröna med hjälp av en kniv. Koka upp mjölk, grädde, vaniljfrön och vaniljstång. Dra bort kastrullen från plattan strax innan det börjar koka. Sila bort vaniljstången.3. Häll över gräddmjölken i äggblandningen, lite i taget. Rör om hela tiden. Upprepa tills allt är blandat.4. Värm glassmixen till 83-84 grader, rör om hela tiden. Låt svalna till rumstemperatur och ställ in kylen i ca 2 tim, eller kyl snabbt ner i ett kallt vattenbad.5. Gör rabarberpurén. Skär rabarbern i mindre bitar. Lägg den i en kastrull med vatten och socker. Låt småkoka i ca 10 minuter eller tills rabarbern är mjuk. Smaka av och tillsätt mer socker om purén är för syrlig. Mixa slät med en stavmixer och låt svalna.6. Häll kall glassmix och kall rabarberpuré i maskinen. Starta och kör den i 60 minuter eller tills du har en krämig konsistens. Njut av glassen direkt eller förvara i frysen.