Varför inte njuta av en marängsviss med jordgubbar och glass eller snarare en ekologisk frozen yoghurt! Bilden har jag nämligen tagit för Yollibox och deras yoghurtglass. Kombinationen smakar sommar och går hem hos nästan alla oavsett ålder. Jag gjorde egna små maränger som före gräddning pudrades med lingonpulver. Idag går det att få tag i lingonpulver, lakrits och blåbär i vanlig matbutik. Jag köpte Kung Markattas pulver som säljs i glasburkar. Till detta serverades även vispad grädde så klart. Marängsviss kan serveras i små portionsglas men jag tycker om att köra allt på en bräda. Det är roligare att ställa fram den på bordet. Ett annat namn för marängsviss som används är eton mess. Jag tycker faktiskt det ser ut som en mess. En smarrig sådan! FOTO: DIANA DONTSOVA Recept: Marängsviss eller eton mess vispad grädde glass jordgubbar eller andra bär röda minimaränger Miniaränger med lingonpulver, ca 1 plåt 1 äggvita 0,75 dl socker några droppar ättika eller pressad citron lingonpulver Sätt ugnen på 100-125°C. Separera äggvitan och häll i en ren skål. Tillsätt lite av sockret och ättikan. Vispa tills smeten är vit och fast. Vänd försiktigt ner resten av sockret. Spritsa små maränger på en bakplåtsklädd plåt. Pudra lingonpulver med hjälp av en tesil på varje maräng. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. När marängerna känns torra är de klara. OBS! Gör inte stora maränger för då krävs en längre gräddtid och lingonpulvret kan brännas vid. Det funkar dock utmärkt till mindre maränger. Detta är ett samarbete mellan Diadonna och Yollibox.