Brukar du göra egen sylt eller marmelad? Jag har iallafall hunnit göra både hallonmarmelad och jordgubbssylt. Det bästa med egen sylt är att kunna bestämma hur mycket socker den ska innehålla. Att koka sylt är inte alls svårt utan kruxet är att bestämma sig för vilken smak man ska välja. När jag av Dansukker fick i uppdrag att göra en sylt till Instagram lät jag min familj välja smak. De enades snabbt om hallon med lakrits och jordgubb med mörk choklad. Idag bjuder jag på den första, hallonmarmeladen. Den är smaksatt med lakritspulver och ger en ton av lakrits. För att få en skarpare lakritssmak är turkisk peppar bäst. Vill du testa med pulver kan du själva välja mängden eftersom det tillsätts efter kokning. Gillar du inte lakrits kan du smaksätta med rivet citronskal. I nästa inlägg kommer receptet på jordgubbssylten. Vill du ha fler recept redan nu kan du gå in på Syltskolan. Jag säger bara sommarlov, pannkakor med grädde och sylt i trädgården och ja, just det. Lite solsken hade inte varit fel! Glad sommar! Diana FOTO: DIANA DONTSOVA Recept: Hallonmarmelad med smak av lakrits (ger ca 0,6 liter marmelad) 500 gram färska hallon 2,5 dl syltsocker med pektin 3-4 msk lakritspulver 1/4 citron Skölj bären. Lägg dem tillsammans med sockret i en kastrull. Pressa över några droppar citron. Koka upp och rör om i någon minut. Låt sedan blandningen puttra i 10 minuter. Ta bort synligt skum. Blanda i lakritspulver samtidigt som du rör om. Häll över marmeladen i rena och torra glasburkar. Låt svalna utan lock. Förvara sedan svalt med lock.