Hej! Om du är sent ute men ändå vill göra eget julgodis så rekommenderar jag marshmallow crispy treats. Detta krispiga godis är väldigt enkelt och kräver inga termometrar eller långa koktider. Det enda du behöver göra är att smälta marshmallows i en kastrull och blanda med flingorna som heter Kellogs Rice krispies (finns i alla matbutiker). Lägg över smeten i en form med bakplåtspapper och platta ut. När godiset har stelnat skärs den i bitar och du har ett smarrigt julgodis. RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA Orginalreceptet består endast av två ingredienser som på bilden ovan men vill du smaksätta eller dekorera, kommer här tre tips: Ringla eller täck hela kakan med smält mörk choklad Toppa med hackade salta jordnötter När jag läste på universitetet bodde jag på studentkorridor med en amerikansk utbytesstudent till granne. Det här var hennes favoritrecept som vi gjorde det ganska ofta när vi inte orkade tentaplugga. För mig var det ett helt nytt recept men i USA gjorde tydligen alla rice treats. Har du testat? RECEPT Marshmallow krispies treats, en avlång brödform 200 gram marshmallows, (jag använder mini) ca 60 gram rice krispies (flingor) en stor klick smör, ca 15 gram potatismjöl (används när godiset är klart) Beredning: 1. Förbered en form med bakplåtspapper. 2. Smält en klick smör i en kastrull, helst teflon. 3. Lägg i marshmallow och låt smälta på svag värme. Rör om då och då. 4. Blanda i flingorna rice krispies och rör om ordentligt. 5. Nu får du vara snabb för den stelnar när du tar bort kastrullen från plattan! Lägg över smeten i formen och bre ut den. Ett tips är att använda en slickepott. 6. Låt godiset stelna. Du kan ställa den kallt om du vill att det ska gå fort. Jag tar lite potatismjöl i handen och klappar runt godiset för att det inte ska vara klibbigt. Skär sedan i bitar och njut!