Tycker du om munkar lika mycket som jag? Då kommer du gilla den här varianten. Munkar i mindre format som doppas i vit chokladfrosting är helt rätt till adventsminglet eller glöggfesten. Ännu mer julkänsla om du smaksätter dem med saffran. Det var precis vad jag gjorde. I förra inlägget nämnde jag att det på bloggen kommer tips till julfikat. Det kan tyckas vara tidigt men det är inte långt till första advent. Redan nästa vecka är det faktiskt dags att tända första ljuset i ljusstaken. Helt galet vad tiden går men första advent ser jag fram emot. När jag stod i matkön i affären hörde jag kunden framför mig be om saffran. Då slog det mig att jag skulle smaksätta mina munkar. Bakplanen fanns redan eftersom barnen tjatat om dem i dagar. Saffran är annars den vara jag alltid glömmer köpa eftersom den säljs i kassan. Nu var det lika bra att ladda upp ordentligt så det räcker hela december. Vi kan väl säga att jag är redo för advent. FOTO: DIANA DONTSOVA Mittenkulorna som stansas ut när man gör munkar är perfekta att fritera till små bollar. Till nästa glöggfest ska jag bara göra små runda munkar. Ett tips är att göra en eller flera goda frostings som gästerna kan doppa munkarna i. Den här ovan blev riktigt smarrig och är gjord på vit choklad, cream cheese, lite smör och några droppar limesaft. Receptet på den hittar du längst ner medan degen kommer i nästa inlägg. Önskar er alla en härlig onsdag! Kram Diana Recept: Vit chokladfrosting: 25 gram smör 100 gram vit choklad 200 gram cream cheese 3 msk florsocker några droppar lime Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och lägg ner i det smälta smöret. Rör om tills chokladen har smält. Tillsätt cream cheese och vispa ihop allt till en slät kräm. Smaka av med florsocker och lime. För en tjockare kräm, ställ kallt en stund. Dippa och njut! IN ENGLISH: White chocolate frosting: 25 g butter 100 g white chocolate 200 g cream cheese 3 tbsp powdered sugar a few drops of lime Melt the butter in a pan. Add the chocolate and stir until melted. Mix with cream cheese until smooth. Beat in sugar and lime. Put in the fridge if you prefer a stiffer cream.