Nutella cheesecake är det som gäller idag. Varför? Jo, det är nämligen nutellans dag! Perfekt timing med tanke på att det är fredag och att våra gudbarn ska övernatta hos oss. En kväll vi alla ser fram emot! Självklart har barnen valt tacos som kvällens huvudrätt men jag fick äran att välja efterrätt. När de fick veta att det är nutellans dag fick jag ett stort leende och ett glatt YES tillbaka! Min krämiga nutella cheesecake har jag smaksatt med lite kaffe och en gnutta salt. Jag kan inte påstå att den smakar kaffe utan kaffet fungerar mest som en smakförhöjare. En matsked rom eller likör ger samma effekt. Är du mer ute efter en riktig smaksättning tycker jag att rivet apelsinskal eller några droppar mint ger en en god smak. Annars finns rosenvatten för den som vill testa något helt nytt. Det är en produkt som går att hitta i många matbutiker. Halva nöjet med att baka en kaka är att dekorera. Igår var jag i en butik som säljer en hel del utländska varor och gissa vad jag hittade där? Ätbara blommor! Dekorationen blev därför helt given, blommor och hackade hasselnötter. Det är kanske inte det lättaste att få tag i men torkade blommor finns på nätet. En kaka blir fin med lite hackade nötter eller granatäpplen med sina vackra rubinröda kärnor. FOTO: DIANA DONTSOVA Hinner du inte baka idag finns receptet även imorgon...och alla andra dagar! Jag önskar er en trevlig helg! Kram Diana RECEPT Nutella cheesecake, ca 10 bitar Botten: 300 gram digestivekex (finns glutenfria digestivekex) 125 gram rumstempererat smör Fyllning: en stor burk nutella, 630 gram 600 gram cream cheese 1/2 dl florsocker 2 msk starkt kaffe en nypa salt Dekoration: 40 gram hasselnötter ätbara blommor Lägg kexen i en matberedare. Kör i någon minut tills de blir till smulor. Klicka i rumsvarmt smör i omgångar och kör matberedaren tills du har en deg. Detta moment kan du även göra för hand. Använd en springform á 24 cm. Lägg degen i formen och tryck ut till en jämn botten. Blanda alla ingredienser till fyllningen. Häll den över degbotten. Låt stå kallt i ca 2 timmar. Dekorera med valfri topping. Serveras direkt från kylen! RECIPE IN ENGLISH Nutella cheesecake, about 10 pieces Crust: 300 gr digestives biscuits (choose gluten free if you want a gluten free cheesecake) 125 gr soft butter Filling: 630 gr nutella 600 gr cream cheese 4 tbsp confectioners sugar 2 tbsp strong coffee a pinch of salt Decoration: edible flowers 40 gr hazelnuts Put biscuits in a mixer. Mix them into small crumbles. Add pieces of soft butter and mix again. Put the crumb mixture into a form, 24 cm. Press flat using your hands. Mix all the ingredients for the filling. Mix until smooth. Pour the filling into the crust. Smooth the top with a rubber spatula. Refrigerate until firm. Decorate with hazelnuts or edible flowers. Serve it cold!