Idag fyller min son Jordan 10 år! Det är stort att gå över till tvåsiffrigt. Klart att det firas med en ordentlig jordgubbstårta. En hög jordgubbstårta. Dessa tårtor är inte svårare att baka än en vanlig tårta. Det gäller att ha bakformar i olika storlekar. Du behöver dubbla receptet på tårtbottnar och fördela smeten i tre formar i olika storlekar. Många butiker men även webbutiker säljer diverse formar. Mina är köpta på Panduro och Lagerhaus. Vill du beställa över nätet finns det på Leila Generalstore och Royal Design. Till just den här tårtan har jag använt formar med avtagbar kant i storlekarna 24 cm, 18 cm och 10 cm. Varje tårtbotten delas på mitten vilket ger 6 bottnar. Jag älskar grädde och fyllde tårtan med en blandning av vispad grädde, färskost, florsocker och pressad citron. Några skivade jordgubbar mellan lagren är gott. Framförallt toppades tårtan med ännu fler och med ätbara blommor. Grattis på födelsedagen, Jordan! Kram mamma FOTO: DIANA DONTSOVA