Hej! En riktigt god Pavlova är något av det smarrigaste som finns. Den ska vara krispig på utsidan och krämig med fluff på insidan. Den här blev så där snöbollsfluffig inuti och väldigt god! Toppa den med vispad grädde och syrliga bär eller frukter efter säsong. Jag valde jordgubbar eftersom den serverades på Midsommarafton. En väldigt uppskattad dessert av mina gäster. Det roliga var att jag hade tänkt ha passionsfrukt på grädden men det glömdes bort. Något jag kom på efter att vi hade ätit upp kransarna. Grundreceptet är från Leila men jag har plockat bort några ingredienser och gjort om formen till en krans, eller två rättare sagt. Det gör att tiden i ugnen kortas ner eftersom Pavlovan är mindre. Jag gillar att servera den i kransform eftersom den automatiskt delas in i portioner. Då kommer man också ifrån det här med en stor kladd när första gästen tagit sig en bit. Dessutom passar den utmärkt in i temat Midsommar. FOTO: DIANA DONTSOVA Hantera den gräddade marängen varsamt så att den inte krossas med tanke på hur mjuk den är inuti. Skulle "bollarna" lossna från varandra så är det ingen panik. Det är bara att sätta ihop dem igen och toppa med grädde och bär. Jordgubbar är ett utmärkt val för en Pavlova men har du röda vinbär i trädgården så är det väldigt gott det med. Önskar er alla en härlig vecka! Kram Diana RECEPT: Pavlova, 2 kransar, 16 bitar 7 äggvitor 450 gram socker, eller 5 1/4 dl några droppar vitvinsvinäger 5 dl grädde färska jordgubbar ev. mynta, citronmeliss eller basilika Gör så: Sätt ugnen på 130 grader varmluft. Förbered två plåtar med bakplåtspapper. Vispa äggvitor och strösocker i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett vattenbad och vispa tills marängen når 65 grader. Har du ingen termometer så är det viktigt att sockret i marängen har smält helt och hållet. (Det känner man bäst genom att ta marängsmet mellan två fingrar.) Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen i hög hastighet. Vispa tills marängsmeten har svalnat. Fyll en stor spritspåse utan tyll med maräng. Klipp ett stort spritshål. Spritsa en krans på ett plåt med bakplåtspapper, ca 8 stora bollar. Gör två kransar på två olika plåtar. Ta en sked och tryck ner topparna en aning. Grädda båda plåtarna samtidigt i ca 25-30 minuter, tills marängen känns torr på utsidan. Ta ut plåten och låt svalna helt. Vispa grädden. Snoppa och dela jordgubbarna i halvor. När marängen har svalnat helt, lägg på vispad grädde med hjälp av en sked. Avsluta med jordgubbar och något gröntpå toppen (som mynta, citronmeliss eller basilika). Serveras direkt! Vill du göra en stor Pavlova? Lägg hela marängsmeten på en och samma plåt. Ungefär som en tjock och hög tårtbotten i formen. Grädda i ca 60 minuter.