Hej! Överallt ser jag olika recept på proteinbollar som är ett perfekt mellanmål eller eftermiddagssnacks när man är sugen på något gott. De påminner om chokladbollar fast nyttiga och det gillar vi. Många recept innehåller dock proteinpulver och det är något jag aldrig använder eller går igång på. Därför har jag tagit fram ett recept där proteiner kommer från keso istället för pulver. Smaksatta med citron och acaipulver är dessa riktigt goda. De innehåller inget socker utan är sötade med honung. FOTO: DIANA DONTSOVA I torsdags bjöd stylisten Daniella Witte och jag in olika influencers till en bloggfrukost i samarbete med Keso. Daniella dekorerade och dukade upp medan jag lagade maten. Allt som serverades innehöll keso och mitt uppdrag var att visa hur keso kan användas på olika sätt. Det var till det här tillfället som jag gjorde dessa proteinbollar. Och vilken positiv respons det blev! De gick verkligen hem och jag lovade gästerna att posta receptet. I nästa inlägg får du veta vad vi serverad utöver dessa. Vad är acaipulver? Jag använder mig av Cocovi Acaipulver som finns att köpa på både Coop och City Gross. Pulvret kommer från superbäret Acai och räknas som superfruit eftersom det innehåller antioxidanter. Påminner om blåbär men innehåller sex gånger mer antioxidanter. Rik på fiber, C-vitamin och kalcium. Acaipulver används i smoothies, shakes, bowls, yoghurt och i energibars. Önskar er alla en trevlig helg! Diana RECEPT PROTEINBOLLAR MED ACAI OCH KESO 100 gr keso 2 msk kokosolja 2 tsk acaipulver 2-3 msk honung 1 citron, endast skal 3/4 dl havregryn kokos pitaya (pulver från rosa drakfrukt) Pressa ur vätska från keson, använd en sil eller ostduk. Lägg alla ingredienser förutom havregryn i en mixer. Mixa till en slät kräm. Lägg över krämen i en bunke. Tillsätt havregrynen och blanda väl. Rulla till bollar och vänd dem i kokos. (Blanda kokos med valfritt pulver som blåbär, pataya eller acaipulver om du vill få en färgton. Det går bra använda kokosen som den är.) Låt stå i kylen i minst fyra timmar eller till dagen efter. Då blir de som godast.