Hej! Med en röd velvet cake vill jag önska er en glad Alla hjärtans dag och en skön söndag! Red velvet cake är en röd kaka som med sin färg vackert Passar på Alla hjärtans Dag. Den bakas ganska ofta som en tårta men jag har valt att göra den i en form. Just den här kakformen har jag kollat in ett tag och den finns hos Leilas General Store. Den kostar lite mer än vad jag brukar ge för en form men den är både vacker och gedigen. Snygga bak- och köksredskap låter jag stå framme som inredningsdetaljer. På något sätt känns det mer okej då. Den röda färgen får man genom att använda vanlig karamellfärg. Rödbeta borde funka men då får du tillsätta mer smaksättning som kanel eller choklad för att matcha upp rödbetssmaken. Vanligtvis bakas den med smör men jag har rapsolja istället eftersom det ger en saftigare kaka. Pricken över i:et är en god cream cheese frosting att toppa med eller servera i en skål bredvid. Frostingen är ungefär som på en morotskaka. Gillar du vit choklad finns receptet i ett tidigare inlägg ihop med mina munkar. FOTO: DIANA DONTSOVA Kärlek! Diana RECEPT: Red velvet cake, 10-12 bitar, (form 2,4 l) 2 1/2 dl mjölk samt 1 tsk vitvinsvinäger 1 tsk bikarbonat samt 1 tsk vitvinsvänger 3 ägg 3 1/2 dl socker 3 dl rapsolja 60 gram röd karamellfärg ( går bra med mindre) 6 1/4 dl mjöl 1 1/2 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 1 krm salt smält smör till formen Cream cheese Frosting 200 gram cream cheese 25 gram mjukt smör 3 1/2 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker en halv pressad lime ca 2 msk grädde (ta mer om du vill ha frostingen rinnigare) Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader. Blanda mjölk med 1 tsk vinäger i en skål. Låt den stå och dra. Blanda bikarbonat och 1 tsk vinäger i en annan liten skål. Det kommer bli bubbligt men det är meningen. Börja med att vispa äggen fluffiga. Fortsätt vispa och tillsätt socker först och efter 1 minut, i med rapsoljan. Häll i den röda färgen och vispa tills färgen är jämnt fördelad. Blanda alla torra ingredienser för sig och vänd ner i äggsmeten. Vispa några varv och tillsätt mjölk och bikarbonat. Vispa till en klumpfri smet. Smörj formen med smält smör. Häll i smeten upp till 3/4 av formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Kakan blir först hög men sjunker när den svalnar. Låt den svalna helt i formen innan du tar ut den. Frostingen: Lägg alla ingredienserna i en skål. Vispa ihop allt till en jämn frosting. RECIPE IN ENGLISH: Red velvet cake, 10-12 pieces, (pan 2,4 liters) 250 ml milk and 1 tsp white vinegar 1 tsp bicarbonate and 1 tsp white vinegar 3 eggs 300 gr sugar 300 ml vegetable oil 60 gr red food color (or less) 370 gr flour 10 gr cocoa 2 tsp vanilla 1 pinch of salt melted butter for the pan Cream Cheese Frosting: 200 grams cream cheese 25 grams of soft butter 170 gr confectioners' sugar jucie from a half lime 1 tsp vanilla about 2 tbs heavy cream (add more if you want a thinner frosting) Make the cake: Preheat the oven to 180 degrees. Oil a cake pan with butter. In a large bowl mix flour, cacao, vanilla powder and salt. In another small bowl, mix milk and vinegar. Beat the eggs. Add the suger and keep whisking. After a minute pour in the oil. Whisk until you have a fluffy batter. Mix vinegar and baking soda and add to the batter. Whisk and pour in the food color. Stir in the flour mixture into the egg mixture. Add milk and bicarbonate. Beat until smooth. Pour the batter up to 3/4 of the pan. Bake in the lower part of the oven, about 45 minutes. Let the cake cool completely in the pan before removing it. Make the frosting: In a large bowl beat the cream cheese and butter together until smooth, about 2 minutes. Add the confectioners' sugar and vanilla. Beat the frosting and add a few drops of lime and cream. FÖLJ MIG PÅ FACEBOOK! DÅ FÅR DU ALLTID VETA NÄR DET FINNS ETT NYTT INLÄGG HÄR PÅ BLOGGEN OCH KAN KLICKA DIG HIT DIREKT.