Glad Alla hjärtans dag till alla mina läsare! Med en red velvet cake betonar jag min kärlek lite extra just idag! Det är inte bara idag som jag är glad och tacksam för alla mina läsare och besökare på bloggen utan det är jag året om. Verkligen! Som jag tidigare berättat firar vi inte Alla hjärtans dag med att ge varandra saker. För min del skapar det bara stress och vi har redan för mycket av den varan i vårt liv. Istället äter vi extra gott och väntar in varandra från jobb och träningpass. Sen sitter vi länge vid matbordet...Gärna med en red velvet cake! FOTO: DIANA DONTSOVA Idag ska jag hem till min systerson och hans sambo för att inleda dagen med en frukost. De bor i Malmö och har precis renoverat sin lägenhet som jag bara måste se. Tillsammans driver de bloggen FIIN STYLE & DECOR där man kunnat följa deras förvandling med bland annat målning av betonggolv och en cool annorlunda fondvägg. Förmodligen blir det en tur till AB Smålands innan jag kör hem igen. Jag har svårt att vara i Malmö och inte gå in min favoritbutik. Där hittar jag alltid snygg rekvisita. Njutbart att gå runt där i butiken och sedan avsluta med en fika i deras café. Det blir Malmö idag! En stor kram till er från mig! Diana RECEPT: Red velvet cake, ca 10-12 bitar Bottnar: 2 springformar á 18 cm 2 ½ dl mjölk samt 1 ½ tsk vitvinsvinäger 1 tsk bikarbonat samt 1 tsk vitvinsvinäger 3 ägg 3 dl socker 2 ½ dl rapsolja 60 gram röd karamellfärg 6 dl mjöl 1 ½ msk kakao 2 tsk vaniljsocker 1 krm salt Frosting: 600 gram cream cheese 125 gram mjukt smör 7 dl florsocker 1 tsk vaniljpulver ¼ lime, juicen 2 msk grädde några extra droppar lime Beredning: - Börja med att klä två springformar (18 cm) med avtagbar kant med bakplåtspapper. Skär ut en rundel till botten och en lång remsa till insidan av kanten. - Sätt ugnen på 180 grader. - Blanda mjölk med vinäger i en skål. Låt den stå tills den skär sig, ca 5 minuter. Blanda bikarbonat och vinäger i en annan liten skål. Det kommer bubbla vilket är meningen. - Vispa socker och ägg poröst. Häll i rapsoljan och vispa. Tillsätt den röda färgen och vispa tills färgen är jämnt fördelad. - Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt mjölken och bikarbonaten. Vispa till en slät smet. Fördela smeten jämnt i formarna. - Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter eller tills bottnarna är genomgräddade. Låt dem i formarna. Skär varje kaka på mitten, till två delar så det blir fyra bottnar. Gör frostingen: - Lägg alla ingredienserna förutom grädde i en skål. Vispa ihop till en jämn kräm. - Spara ca 3 dl av frostingen och fördela resten på tre bottnar. - Tillsätt 2 msk ovispad grädde samt några droppar limejuice i den sparade frostingen. Rör om och toppa tårtan. Låt lite frosting rinna ner över kanten. Ställ tårtan i kylen och låt den sätta sig i några timmar. Servera samma dag men helst dagen efter.