Har du övermogna bananer kvar så kasta dem inte utan baka en god och saftig banankaka. En banankaka kan du servera till vilken fikastund som helst eller till en härlig brunch. TIPS! Övermogna bananer går bra i smeten, men ovanpå är det godast med en lagom mogen banan. Att steka en skiva banankaka är riktigt gott! Serveringstips: Vispa mascarpone, jordnötssmör och lite mjölk till en fluffig gräddig konsistens. Ta så mycket mjölk du behöver för att få den konsistensen du önskar. Servera till en skiva kaka. RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA RECEPT: BANANKAKA 3 bananer + 1 banan (om du vill ha en ovanpå) 125 gram rumstempererat mjukt smör 2 dl socker 2 ägg 3 dl mjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk kanel 1 tsk ingefära en nypa salt Beredning: - Värm ugnen till 180 grader. - Klä en avlång brödform med bakplåtspapper. (Jag klipper två remsor som jag lägger i.) - Vispa smör och socker poröst. - Tillsätt tre mosade bananer och blanda. - Tillsätt äggen och vispa ihop. - Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Vispa eller vänd försiktigt ihop till en slät smet. - Häll över smeten i formen. - Dela en banan och lägg ovanpå smeten. (Se bild) - Grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter eller tills kakan är "nästan torr" i mitten när du testar med en sticka. Låt kakan svalna en aning innan du serverar den.