Vilken otrolig sommar vi har! En värmebölja som den här kräver något svalkande. Idag hade jag tänkt bjuda på skaldjur men kände att vi behövde kylas ner ordentligt. Istället får det bli isglass med smak av hallon och persika. Att göra egen glass är enkelt och kul samtidigt som du slipper en massa tillsatser och färgämnen. Tänk bara på att sötman försvinner lite när glassen fryser. Mjuk frukt brukar vara sötare och då kan man minska på mängden socker. Här nedan är mitt recept på god isglass. Ha det bra i värmen! Kram Diana Recept: Hallon- och persikoglass ca 12 glasspinnar 7 dl vatten 2 dl socker eller annan sötning 3 persikor 1,5 dl hallon Koka upp vatten och socker. Låt svalna en liten stund. Under tiden mixar du skalad persika med hallon. Blanda fruktpurén ordentligt med sockerlagen. Sila bort fruktkött innan du häller i formarna. Ställ in i frysen. Efter 1-1,5 timme kan du sticka ner glasspinnarna. Låt stå i ca 3 timmar till innan du smakar din egen glass. Har du svårt att få ut glassen ur formen kan du spola lite vatten utanpå. Då brukar de lossna.