God morgon! Nu har jag lämnat min arbetsplats i Malmö för gott! En plats som har betytt mycket för mig, vilket inte är konstigt med tanke på att jag jobbat där i 13 år. Även om jag är redo att gå vidare kändes det tungt att säga hejdå till en del kollegor och alla mina elever. Under dessa år har jag haft en mängd underbara elever. Ändå har just den här mentorsklassen gjort ett starkt intryck på mig. En samling unika ungdomar, godhjärtade, vänliga, omtänksamma och hjälpsamma! Deras sätt att vara gav mig liksom hopp om framtiden. Tillsammans hade eleverna planerat en fest och jag skulle inte ta med något alls utan de ville ordna fint för mig. När jag kom till klassrummet fanns där en massa presenter, personliga tackkort, blommor, choklad och hembakade tårtor. Tårtorna var hur smarriga som helst och tog slut på nolltid. Dessa hade en mamma och en pappa bakat och jag ska nog se till att få recepten. Jag bakade ändå inför den här dagen fast till mina kollegor. En citron- och vallmokaka som är god och enkel att baka till många. Jag femdubblade receptet och blandade allt i en stor bunke. Det räckte till 7 aluminiumformar (20 cm) och en pajform (23 cm). En supersmidig kaka om du ska ha sommar- eller studentfest. Vallmokakan går att förbereda i god tid, frysa in och ta fram samma dag som den ska ätas. Jag rekommenderar den starkt! Receptet hittar du längst ner på sidan. FOTO: DIANA DONTSOVA (iPhone) Idag ska jag öppna champagnen som är en present av mina kollegor. Presentkortet på Möllans ost sparas till nästa vecka. Då har jag något riktigt gott att se fram emot. Ett stort tack till alla elever och personal! Hoppas ni får en grymt skön fredag! Kram Diana RECEPT PÅ CITRON- OCH VALLMOKAKA