Har du provat att baka persikor i ugn? Om inte tycker jag du ska testa det i helgen. Det är en lättlagad favorit som smakar fantastiskt. Även om hösten är här finns det gott om goda och söta persikor i affären. Den här desserten ska serveras varm tillsammans med en kall kräm gjord på mascarpone. Smaksättningen gör du genom att tillsätta koncentrerad flädersaft. Smaka av mascarponekrämen och tillsätt mer florsocker efterhand. All saft är inte lika söt och därför svårt att ange exakt mängd sötning. Smaka dig fram! FOTO: DIANA DONTSOVA Förresten...Har ni hälsat på mina nya bloggkollegor Ida Magntorn och Evelinas ekologiska? Kika in där för inredningsinspiration och ekologiska alternativ på hudvård och bak. Underbara bilder! Trevlig helg till er alla! Kram Diana Recept: Ugnsbakade persikor med flädermascarpone, 4 port 4 mogna persikor socker eller råsocker honung 250 gram mascarpone ca 1 dl flädersaft (koncentrerad saft) 2 msk florsocker skal från en hel lime en näve pistagenötter Sätt ugnen på 200 grader. Skölj frukten och dela i halvor. Plocka bort kärnorna. Lägg frukten i en ugnsfast form. Strö råsocker och ringla lite honung. Ställ i ugnen ca 20 minuter eller tills persikorna är mjuka. Vispa ihop mascarpone, flädersaft och florsocker. Servera mascarponekrämen till de varma persikorna. Hacka pistagenötterna och strö över de bakade persikorna. Toppa med rivet limeskal. Njut! Recipe in english: Baked peaches with elderflower mascarpone, 4 port 4 ripe peaches sugar honey 250 grams mascarpone 100 ml elder flower syrap (elderberry lemonade concentrate) 2 tbsp icing sugar grated zest of one lime a handful of pistachios Preheat the oven to 200 celsius degrees. Cut into halves and remove the stone. Place the fruit in an ovenproof dish. Sprinkle with sugar and drizzle a little honey. Place in the oven about 20 minutes or until peaches are softenend. Whisk mascarpone, elderberry juice and icing sugar. Spoon the mascarpone cream with the warm peaches. Top with pistachios and lime zest. Enjoy!