En tacopaj till fredagsmyset? Eller lagar du det på lördag om du har rester kvar. Till en bit paj behöver du inte mer än sallad men vill du lyxa till det är det gott med tortillachips, guacamole och lite extra creme fraîche och tacosås vid sidan om. Jag har ofta en burk med feferoni i kylen, eller pepperoni som vissa kallar dem. De är milda och görs sig väldigt bra i en tacopaj eftersom den tillför lite syra. Tomaterna gör också sitt men det behövs lite extra. Ett dekorationstips när du gör paj är att placera minitomaterna ovanpå den rivna osten. Då syns dem efter gräddning vilket jag tycker ser inbjudande ut. Se till att halvera dem innan de läggs på och låt dem ligga lite huller om buller. RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA Nu ska jag iväg till Fastfood- & cafémässan i Malmö. Vill du hänga med på mässan, kolla in mina stories på Instagram. RECEPT TACOPAJ Pajskal: 150 g smör ca 3 1/2 dl vetemjöl 1-2 msk vatten 1/2 tsk salt Fyllning: 500 g blandfärs eller vegofärs 1 lök 1 påse tacokrydda 6-7 feferoni (finns i glasburk) 2 dl creme fraiche 1/2 burk tacosås ca 3 dl riven ost körsbärstomater Topping: hackad koriander eller ruccola Beredning: 1. Börja med pajdegen. Nyp ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten och knåda till en deg. Plasta in och ställ kallt i 10 minuter. 2. Mjöla bakbordet och kavla ut degen. Lägg över i en springform. Pressa ut degen ordentligt och låt den komma upp högt mot kantens insida. Nagga botten med en gaffel och ställ kallt i ca 20 min. Om degen är kall när den förgrädda sjunker inte kanterna lika mycket. Jag brukar täcka kanterna med aluminiumfolie eftersom det är botten som behöver mest gräddning. Förgrädda pajskalet långt ner i ugnen i ca 10 minuter, 200 grader. 3. Gör fyllningen. Stek hackad lök med färs i lite olja. Tillsätt en påse tacokrydda (eller smaksätt med egna kryddor som spiskummin, paprikapulver, chilipulver, salt och peppar.) 4. Lägg över färs och lök i det förgräddade pajskalet. 5. Blanda creme fraiche med tacosås. Häll över färsen. 6. Toppa med riven ost och sista körsbärstomater. 7. Grädda långt ner i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen kanter är gyllenbruna. Tiden kan variera beroende ugn. Jag gräddar långt ner i ugnen eftersom en pajbotten lätt blir degig. Vill du ha mer färg på toppen är det bara att köra på övervärme i 5 minuter till. 8. Toppa med hackad koriander eller ruccola. Serveras till en sallad, en klick creme fraîche med lite tacosås på.