1.Gröna styckningsdelar Bild: Marbodal Vi är vana vid att se poster med styckningsdelar från djur. Nu släpper Marbodal tillsammans med Paul Svensson posters på gröna styckningsdelar som purjolök, rotselleri och fänkål. Syftet är att motverka matsvinn genom att visa hur vi kan använda hela råvaran. Grönsaker i sig är konst och vackra att pryda vilken vägg som helst. Jag älskar både budskap och idé! Dessa finns i begränsad upplaga och går att beställa via Marbodal. Överskottet går till Stockholms stadsmissions verksamhetsområde Matcentralen som tar tillvara på mat som annars hade slängts bort. Här finns en länk om du vill kika mer! 2. Sofia Woods kokbok Bild: Norstedt Sofia Wood, en bloggkollega på Elle, har gjort boken Chez Wood som nu finns att förbeställa. I boken hittar du recept som passar till vardags, fest och vila. Den rymmer även tankar om måltiden som energigivare, mötesplats och som en kärlekshandling. Jag är väldigt förtjust i Sofias blogg och kan bara tänka mig att boken är alldeles ljuvlig och framtagen med stor omsorg. Frida Edlund har fotograferat boken och jag ser verkligen fram emot att få bläddra i Chez Wood. 3. Yoga i Studio Witte Bild: Daniella Witte Under hela hösten kan du yoga i vacker miljö hos Daniella Witte. Varannan fredag ordnar Daniella och Ulrika Lindström morgonyoga med instruktör i 45 minuter. Efter det får du avnjuta en frukost i den otroligt vackra studion som finns i Lomma. Vem som helst kan anmäla sig men se till att vara snabb för det finns endast ett fåtal platser. Visst låter det som en härlig start på dagen? 4. Årets Konditor Bild: Årets Konditor Grattis till Isabella Westergren som i helgen blev Årets Konditor 2019. Temat för tävlingen var De fyra elementen och Isabellas vinnartårta hade namnet Sommarvind. Inspirationen har hon hämtat från sin egen trädgård och smaksatt tårtan med syrliga svartvinbär. Till vardags arbetar Isabella som konditor på Hotell at Six i Stockholm och jag kan tänka mig att det är dit stockholmarna kommer vallfärda de närmaste dagarna. 5. Världens orättvisaste restaurang Bild: Oxfam Hann du se pop-up restaurangen Världens orättvisaste restaurang på Norrmalstorg? Bakom den står Oxfam som vill lyfta och betona att människor som odlar och planterar vår mat tjänar väldigt lite att många knappt har råd att äta själva. Menyn är framtagen av Siri Barje där en trerätters kostar 2 kr. Det är nämligen så mycket odlarna tjänar. I kombination med en ny framtagen rapport visar Oxfam hur livsmedelsjättarna pressar ner priserna till en nivå som ligger under fattigdomslöner. Här kan du läsa mer om Oxfam!