DRÖMSTOLEN JUST NU Skulle jag investera i nya stolar tror jag att det hade landat på dessa fina Canetti från Ellos. Vackra karmstolar i alm med rygg och sits av rottning i vacker design. Rotting är något jag fortfarande fastnar för och har en hel del i mitt eget hem. Visst är de vackra? Klicka här om du vill läsa eller se mer: CANETTI KARMSTOL MICHELINSTJÄRNOR I veckan avslöjades vilka svenska restauranger som tilldelades stjärnor från Michelin Guide. Restaurang Frantzén i Stockholm fick sina 3 stjärnor vilket betyder att Frantzén är Sveriges enda trestjärniga restaurang! Andra restauranger som fick 2 stjärnor är Vollmers i Malmö och Daniel Berlin i Tranås, Skåne. Ska du äta gott, ja då vet du vart du ska gå. Boka först och gör det i god tid för att få ett bord. GODASTE SEMLAN Stockholms godaste semla 2020 blev Bullar & Bröd Stenugnsbageri. I tävlingen fanns 34 semlor från olika caféer och bageri som juryn fick smaka sig igenom. Efter att ha fått flest röster beskrevs vinnarsemlan som perfekt, fin balans, god grädde och härligt klassisk. Här nedan ser ni top 5: Bullar & Bröd Stenugnsbageri Ett Bageri Haga Tårtcompani & Bageri Ritorno Mr Cake GULD TILL JUNIORKOCKLANDSLAGET Vilken seger för Sveriges Juniorkocklandslag i prestigefyllda Culinary Olympics i Stuttgart. Grattis till guldet, wow! Tema för tävlingsmomenten var "Varma köket" då laget fick laga en trerättersmeny för 60 gäster samt momentet Buffé. Med fokus på svenska råvaror, god smak, teknik och teamwork hyllades laget starkt och därmed lyckades de kamma hem vinsten. I höstas provsmakade jag mat tillagad av seniorkocklandslaget och det jag reagerade på var teamkänslan och grymma smaker. Grattis även till Seniorkocklandslaget som tog silver i Culinary Olympics! Mer om min lunch med laget kan du se här: Lunch med Seniorkocklandslaget SKÄRBRÄDA I VALNÖT Skärbrädor i trä - love them! Jag serverar ofta mat på mina träskärbrädor och använder andra för att hacka på. Dessa från House Doctor är i valnöt. Superfina från början och ju mer du använder dem desto finare patina får de. Till att hacka grönsaker och annat väljer jag skärbrädor som är skonsamma för kniven som till exempel Vicotorinox brädor. Att blanda trä med andra fat när du dukar, ger ett bord levande och helt i min smak. Olika material och olika former är ett stylingstrick jag använder mig av. Tips från mig. Se mer här: House doctors skärbräda