IKEA I februari presenterar Ikea tre nyheter till våra kök. Det är en blandning av hantverk och tradition som andas tidlöshet. I serien Vardagen finns något jag gillar och det är detaljer till både dukning och matlagning. Här hittar du textilier och produkter som glaskaraffer, burkar och köksknivar. Stilen är traditionell, lite åt det rustika hållet. Textilierna kommer såklart i linne vilket iallafall jag välkomnar. Mer traditionellt än så blir det nästan inte. Torhamn är namnet på de nya köksfronterna av massivt trä och askfanér. En design som ger en känsla av rustikt trä men i nordisk enkelhet. Köket kommer även att erbjuda vitrinskåp. FOTO: IKEA Vägghyllan här ovan heter Falsterbo och kommer i svart. Den består av hyllplan, lådor samt flera krokar där man kan hänga sina vackraste köksprylar. Kanske bättre att hänga upp sådant som används ofta. BOOKATABLE Bookatable är en av Europas största bordsbokningstjänst och varje månad bokas det över 200 000 matgäster bord via deras sida. Siten har även en blogg där de skriver om trender inom restaurang- och matvärlden. De har listat Sveriges topp 40 bland alla matbloggar 2015 och jag har fått äran att bli utvald i kategorin Mat för hela familjen. Ett stort tack till Bookatable! I samma kategori hittar ni även två av mina favoriter Systrarna Eisenmann, Monica och Lisa. Till mina två egna systrar Jaklina och Carina vill jag säga att ni är mina allra bästa favoritsystrar! (Annars lär det komma sms ganska snart...) Systrarna Eisenmanns kokböcker Till bords och Mingelmat rekommenderar jag. Framförallt den sistnämnda är en kokbok som andas tidlöshet, precis som Ikeas beskriver sina nyheter. Listan på Bookatables topp 40 svenska matbloggar har du här! SVERIGES MÄSTERKOCK Du har väl inte missat att Sveriges mästerkock dragit igång på tv4? Ett program som vi gillar att följa hemma hos mig. Varje onsdag kl 20.00 sitter vi bänkade framför teven för att se vad deltagarna kombinerar för matträtter. Förra gången hyllades en torskrätt av juryn. Det tog tre sekunder sen bestämde vi oss för att laga fredagstorsk. En lyxig sockersaltad torskrygg med blomkåls- och potatispuré fick ersätta tacosen. Ibland måste man unna sig lite god mat efter en hård arbetsvecka, eller hur? Receptet får ni senare i veckan. På tal om Mästerkocken, har ni hunnit äta på Jennie Walldéns restaurang Namu i Malmö? Det måste ni göra! Jag har ätit där och kan berätta att det är både gott och trevligt. Favoriten är helt klart fläsk i steamed buns. Vill du läsa mer om Namu finns ett inlägg som jag skrev i samband med invigningen. FOTO: Taget av en av mina favoritsystrar Jaklina Hoppas ni får en bra start på veckan! Kram Diana Nyfiken? Mest googlade maten 2015 Sveriges nya matlagningsprogram