Hej fredag! Grattis säger jag till Frida Leijon som idag tog hem titeln Årets Konditor 2016! Temat var musik och det visade Frida med en modern och minimalistisk elegans i fem delmoment. Det här var Fridas vinnarbakverk: PRALINEN: ”Pause” med smak av mandel- och karamelltryffel, mandelcrisp och svartvinbär. PRALINEN: ”Stop” med smak av vanilj och lime. TÅRTA: ”Shuffle” med bottnar av pistagejaconde och pistage crisp, toppade av smultronba- varoais och smultron- och youghurt pannacotta. ÉCLAIR: ”Play” med smak av salt smörkola, citroncurd och citronverbenakräm. TARTE: ”Rewind” med pistagejaconde, smultronbavaroais och yoghurtpannacotta. Årets konditor Frida kommer från Uppsala och säger så här om vinsten: – Efter en tuff dag igår och en natt fylld av grubbel, känner jag att jag presterade på topp idag. Jag höll min tidplan och sprang mellan momenten för att kunna lägga mycket tid på bakverken. Dekorationerna är oerhört utmanande att skapa. Hörlurarna som är gjorda av socker går sönder vid minsta vibration. Att vinna Årets Konditor är det häftigaste som har hänt mig, jag är stolt att kunna sälla mig till så skickliga kollegor. Grattis ännu en gång! /Diana FOTO och KÄLLA: Årets Konditor