RÄDISOR Denna underbara vårprimör som är mild och pepprig på en och samma gång. Av någon anledning glöms den bort och syns sällan varken på menyer eller i mattidningar. Rädisan är god som den är men kan även stekas lite lätt eller värmas på grillen. Sen har vi den underbara rosa färgen i kombination med den vita insidan, lycka för den som äter med ögonen. RECEPT PÅ BRYNTA RÄDISOR: klicka här! 2. GRÖNA ÄRTOR Vår svenska gröna, runda och supergoda ärta! Den borde vi verkligen äta mer av till exempel i sallad, pesto, pastasåser eller göra ärtstomp av den. Det bästa av allt är att den finns i frysdisken året om och smakar så där underbart sött samt att den inte kräver någon större insats. Testa ihop med sesamolja eller kallrökt lax! RECEPT PÅ ÄRTOR: klicka här! 3. PEPPARROT Att wasabi fick ett uppsving för ett tag sen har inte undgått någon. Men vår svenska pepparrot? Var är den? Många tror att den är skarpare i smaken än vad den är eller känner att den inte kommer till sin rätt i matlagningen. När du tänker använda dijon eller wasabi som smaksättare, där funkar pepparroten. Den är supergod ihop med skaldjur, fisk, i krämiga kalla såser, dressingar, potatissallad eller med gröna ärtor. RECEPT PÅ LAX MED PEPPARROTSKRÄM: klicka här! 4. GURKA Jag älskar gurka! Allt som vi toppar på crostini kan vi toppa på tjockt skuren gurka. Mycket fräschare och känns väldigt somrigt dessutom. Sen har vi saltgurkan som är underbart god med lite crème fraîche och honung på. Ett perfekt tillbehör på två minuter. Eller kan du äta den direkt ur glasburken när du är sugen på något. Det gör jag. När jag var gravid med Nikki hade jag cravings på skivad gurka med rapsolja, vinäger och salt. Det åt jag varenda dag och det är faktiskt en sallad vi serverar ofta till maten än idag. RECEPT PÅ GURKSALLAD: klicka här! 5. MAJROVA Är det något som känns riktigt svenskt är det majrova! Denna rotfrukt som vi ofta ser i grönsaksdisken men av någon anledning alltid passerar den. Blomkål, rotselleri och rödbetor ser vi hur mycket som helst men jag har aldrig varken blivit bjuden på majrova eller beställt in det på restaurang. Jag sätter upp den på min to-do-lista och ska se till att laga något gott med majrova ganska snart.