Hej! Har du hört talas om syrsmjöl? Du kanske redan har testat att göra pannkakor eller kladdkaka på det. Att äta insekter är den senaste trenden inom mat och just nu finns det syrsmjöl att beställa online för den som är intresserad. För inte så länge sedan fick jag hem en påse från Qvicket men jag erkänner att jag ännu inte provat. Vanligtvis brukar jag inte fega när det gäller att smaka udda saker men av någon anledning blir jag inte riktigt sugen. Vi äter räkor, kräftor och sniglar så varför tycker jag att detta är så udda? Syrsor och andra insekter finns redan på tallriken i andra delar av världen, men ändå tvekar jag. Med tanke på vårt klimatproblem är detta ett miljövänligt protein till skillnad från kött. Det krävs runt 12 gånger mer föda för att få fram ett kilo nötkött jämfört med ett kilo insekter. Dessutom kräver insekter inget vatten i sin produktion, till skillnad från den enorma vattenmängd som krävs för köttproduktion. Självklart är det ett bra proteinalternativ och definitivt en trend som kommer att växa. Hur stor trenden blir i Sverige, återstå att se! Trevlig dag till er alla! Kram Diana FOTO: Qvicket