Hej alla ostälskare! Vad sägs om god ugnsbakad ost? Ett krämigt tillbehör där du varvar tomatsås, feta och riven ost. Mums, säger jag! På Balkan äter man helst bröd till rätten men givetvis går osten att servera till en pasta eller sallad. För att förstärka Balkankänslan serverar jag den gärna i en lergryta. Har du ingen kan du använda vilken ugnssäker form som helst. FOTO: DIANA DONTSOVA Mina lergrytor har jag handlat i Makedonien och jag älskar att ställa fram dem på matbordet samtidigt som osten bubblar. Något som brukar uppskattas. När grillsäsongen drar igång så kan jag lova att den lyfter alla grillade grönsaker. En vegohit! Trevlig måndag till er alla! Kram Diana RECEPT Ost i lergryta 150-200 gram feta 225 gram ost (präst, gouda) tomatsås Tomatsås: 500 gram krossade tomater 1 msk tomatpuré 2 tsk socker torkad timjan salt peppar Topping: oliver körsbärstomater torkad timjan Börja med tomatsåsen. Häll tomaterna i en kastrull. Koka upp och tillsätt resten av ingredienserna. Låt puttra i ca 30 minuter. Rör om då och då så tomatsåsen inte fastnar i botten. Smula fetan och riv osten på den grova sidan av rivjärnet. Varva feta, ost och tomatsås i en ugnsfast form, ca 20 cm. Börja med tomatsås och avsluta med feta. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter. Toppa med halverade körsbärstomater, oliver och torkad timjan. Serveras med bröd!